EU ne radi ništa, nemam ništa dobro da kažem

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Evropska unija u ovom trenutku "ne radi ništa, ili radi vrlo malo" po pitanju Kosova.

Srbija 27.09.2021 | 10:09
EU ne radi ništa, nemam ništa dobro da kažem

"Ja nemam ništa dobro da kažem o ponašanju Evrope, o ponašanju EU, i pre svega mislim da je to (Briselski sporazum) pitanje EU. Njihov potpis je na briselskom sporazumu", rekla je Brnabić.

Istakla je i da se na Kosovu jasno krši Briselski sporazum, jer na severu Kosova ne bi smele da budu specijalne jedinice Rosu, a ni devet godina od tog dogovora nisu formirane Zajednice srpskih opština.

Ona je ocenila da EU "ne samo što toleriše da se Briselski sporazum ne sprovodi devet godina, već ćuti na njegovo jasno kršenje".

"I onda (EU) kaže na nekom od sastanaka u Njujorku na kojima sam bila 'šta bi mi mogli da uradimo da bi došlo do deeskalacije'. Pa mogli bi da poštujete svoju reč, to bi mogli da uradite. Za početak, nakon evo skoro devet godina, da kažete, kada ste garant Briselskog sporazuma, da garantujete njegovu implementaciju, i ovo što trenutno imamo nestalo bi za pet minuta", kazala je Brnabić.

Brnabić, koja je protekle nedelje učestvovala na Generalnoj skupštini UN u Njujorku, istakla je da su joj predstavnici UN rekli da "Kosovo za njih nije država".

(Kurir)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Istina

27.09.2021 14:19

A ti ces raditi sta ti kazu!

ODGOVORITE
Name

Pa naravno da nije

27.09.2021 15:39

Kakva drzava. Sve sto moze biti je autonomna oblast, ali malo im kao Dodiku.

ODGOVORITE
Name

Re

27.09.2021 18:16

Pa bili bi oni autonomna vlast, ali onda moraju biti u Skupštini i vladi Srbije.

Name

janko

27.09.2021 17:33

Trebala si da se popljujes na njih i reci im ovo vam za to sto ne radite nista sve dok ne pocrvene od stida ,tako da bi drugi put razmislili sto rade.

ODGOVORITE