Највећа тробојка, крст од 15 метара у част патријарха

На Богавском брду код Берана обновљена је највећа тробојка у Црној Гори, и постављен крст висине 15 метара, све у част прве посете патријарха овом граду.

Регион 25.09.2021 | 18:30
Највећа тробојка, крст од 15 метара у част патријарха

Патријарх Порфирије долази у Беране, где ће сутра са митрополитом црногорско-приморским Јоаникијем устоличити изабраног владику будимљанско-никшићког Методија.

Портал Данас преноси да се од раног јутра радило на обнови тробојке и постављању крста, а све у част доласка патријарха СПЦ.

На том месту је, подсећају, постојао крст који је верујући народ Берана поставио за време литија које су организоване у знак протеста против Закона о слободи вероисповести, који је покушао да наметне ДПС Мила Ðукановића.

Испред манастира Ðурђеви Ступови подигнут је плакат са ликом првог српског архиепископа Светог Саве.

Епископ Јован скакао падобраном у част патријарха СПЦ

У част доласка патријарха српског у Беране падобраном је скакао епископ пакрачко-славонски Јован Ћулибрк, а са њим и Ненад Кузмановић из аеро клуба "Никшић", који је носио тробојку.

Овај скок окупљени грађани су поздравили аплаузом, а владика је по спуштању рекао да се приземљио.

Подгорички портал Дан пренси да ово није први пут да владика Јован скаче падобраном, а и није једини који се бави овим спортом.

Недавно је, наиме, и владика Методије, који ће сутра бити устоличен у Беранама, скакао на Капином пољу у Никшићу.

(Тањуг  Фото: Новости/З. Јовановић)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Угљеник

25.09.2021 21:05

Тужно и сиромашно мјесто. Иванград, тако се звао градић,данас Беране. Некада је поп Леко водио и волио овај град,надам се да ће и овај поп заставник донијети некакав бољитак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

26.09.2021 00:20

Циркус.Ал стварно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљеник

26.09.2021 13:19

Позивати на одговорност,примјену позитивних закона,указивати на неправду,насмијати тужног,поклонити потребитим,опростити неуком,описменити неписменог,заштита слабијег,помоћи немоћном...Обавезе људи произашле из морала су добре за друштво. Увреде и пријетње никад нисам разумио. Чему то? Каква је срећа увриједити сиромашног Рома,хомосексуалца,инвалида рата,муслимана?