Najveća trobojka, krst od 15 metara u čast patrijarha

Na Bogavskom brdu kod Berana obnovljena je najveća trobojka u Crnoj Gori, i postavljen krst visine 15 metara, sve u čast prve posete patrijarha ovom gradu.

Region 25.09.2021 | 18:30
Najveća trobojka, krst od 15 metara u čast patrijarha

Patrijarh Porfirije dolazi u Berane, gde će sutra sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem ustoličiti izabranog vladiku budimljansko-nikšićkog Metodija.

Portal Danas prenosi da se od ranog jutra radilo na obnovi trobojke i postavljanju krsta, a sve u čast dolaska patrijarha SPC.

Na tom mestu je, podsećaju, postojao krst koji je verujući narod Berana postavio za vreme litija koje su organizovane u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti, koji je pokušao da nametne DPS Mila Ðukanovića.

Ispred manastira Ðurđevi Stupovi podignut je plakat sa likom prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Save.

Episkop Jovan skakao padobranom u čast patrijarha SPC

U čast dolaska patrijarha srpskog u Berane padobranom je skakao episkop pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk, a sa njim i Nenad Kuzmanović iz aero kluba "Nikšić", koji je nosio trobojku.

Ovaj skok okupljeni građani su pozdravili aplauzom, a vladika je po spuštanju rekao da se prizemljio.

Podgorički portal Dan prensi da ovo nije prvi put da vladika Jovan skače padobranom, a i nije jedini koji se bavi ovim sportom.

Nedavno je, naime, i vladika Metodije, koji će sutra biti ustoličen u Beranama, skakao na Kapinom polju u Nikšiću.

(Tanjug  Foto: Novosti/Z. Jovanović)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ugljenik

25.09.2021 23:05

Tužno i siromašno mjesto. Ivangrad, tako se zvao gradić,danas Berane. Nekada je pop Leko vodio i volio ovaj grad,nadam se da će i ovaj pop zastavnik donijeti nekakav boljitak.

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

26.09.2021 02:20

Cirkus.Al stvarno.

ODGOVORITE
Name

Ugljenik

26.09.2021 15:19

Pozivati na odgovornost,primjenu pozitivnih zakona,ukazivati na nepravdu,nasmijati tužnog,pokloniti potrebitim,oprostiti neukom,opismeniti nepismenog,zaštita slabijeg,pomoći nemoćnom...Obaveze ljudi proizašle iz morala su dobre za društvo. Uvrede i prijetnje nikad nisam razumio. Čemu to? Kakva je sreća uvrijediti siromašnog Roma,homoseksualca,invalida rata,muslimana?