Ковид пропуснице натјерале грађане да изађу на улице

Више стотина демонстраната изашло је данас на улице Хага противећи се увођењу корона пропусница у Холандији, након што је доказ о вакцинацији постао обавезан за улазак у барове, ресторане, позоришта и друга мјеста.

Свијет 25.09.2021 | 15:11
Ковид пропуснице натјерале грађане да изађу на улице

Нови захтјев да се покаже пропусница или негативни тест на вирус корона поклопио се са укидањем готово свих мјера социјалног дистанцирања у земљи, гдје је 72 одсто становништва примило најмање једну дозу вакцине.

Иако ће маске за лице и даље бити обавезне у јавном превозу, ученици и наставници више неће морати да носе маске у школама, а укинуто је и правило о удаљености од 1,5 метара у јавности.

Већина Холанђана подржава увођење пропусница, али то је изазвало критике из угоститељског сектора.

Више од 40 одсто власника барова и ресторана не планира да тражи од гостију потврду о вакцинацији, саопштило је Уудружење угоститеља “Хореца Недерланд” позивајући се на анкету својих чланова.

У њему се наводи да су многе компаније тај захтјев видјеле као “политичко оруђе” чији је циљ повећање примјене вакцинације.

(Срна   Фото: РЕУТЕРС/Ева Плевиер)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Могли су

25.09.2021 13:15

И наси да им се придрузе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2021 14:51

Све стручњаци за медицину на протесту. Знају више од доктора.

Name

РеРе

25.09.2021 15:54

Доктори НЕ ПРАВЕ лијекове и вакцине, какве везе имају доктори??

Name

ван

25.09.2021 13:40

Ово су сљедбеници најгоре партије у Холандији и десницари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

25.09.2021 13:57

Хино и у Републици Српској увести ковид пропуснице док не буде касно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.09.2021 20:45

Јоја, не лупај! Ко це висе примити вакцину кад цује ову аферу са кисеоником? Ко зна какве отрове дају народу? Велико је неповјерење у здравство РС. Власт је унистила све.

Name

Робин Хоод

25.09.2021 18:40

Па виде људи ста се ради ,само будале мисле да им власт зели добро здравље и дуг зивот зато нам предстоји теска борба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

26.09.2021 16:36

Према неким подацима са опадањем антитијела, у Израелу се заразило и 60% људи... Вакцина и пропусница су обавезне у здравству и за кадар и за пацијенте... А нитко не гарантује ништа... Вирус опет уђе у здравствени систем... Настрадају пацијенти... Нитко не говори ништа о онима који имају имунолошке болести, аутоимуне болести, контраиндикације за вакцину, а ризични за вирус... Није таквих ни мало, а систем их не види или их гази, гура у тријаже, тестирање и извргава могућности заразе. Као и у свему, у овом случају неки желе видјети само смањење ризика вакцином, а вакцина је често била узрок аутоимуних поремећаја и болести. Штовише, све досадашње студије у свијету по том питању антиковид вакцине и аутоимуних болести су недостатне. Није у питању само анафилактицки шок, тромбоза, миокардитис, смрт... Ради се о неуролошким поремећајима у претходним вакцинама као контраиндикацијама, а то су ГБ синдром, брахиални неуритис, реактивни синовитис, парезе, параплегије, али и васкулитису и акутној упали зглобова. Нитко људе који имају висок титар антинуклеарних антитијела у склопу аутоимуних болести не жели упутити ни савјетовати као да не постоје... Ово је већ виђено у вријеме нацистичке еугенике.

ОДГОВОРИТЕ