Kovid propusnice natjerale građane da izađu na ulice

Više stotina demonstranata izašlo je danas na ulice Haga protiveći se uvođenju korona propusnica u Holandiji, nakon što je dokaz o vakcinaciji postao obavezan za ulazak u barove, restorane, pozorišta i druga mjesta.

Svijet 25.09.2021 | 15:11
Kovid propusnice natjerale građane da izađu na ulice

Novi zahtjev da se pokaže propusnica ili negativni test na virus korona poklopio se sa ukidanjem gotovo svih mjera socijalnog distanciranja u zemlji, gdje je 72 odsto stanovništva primilo najmanje jednu dozu vakcine.

Iako će maske za lice i dalje biti obavezne u javnom prevozu, učenici i nastavnici više neće morati da nose maske u školama, a ukinuto je i pravilo o udaljenosti od 1,5 metara u javnosti.

Većina Holanđana podržava uvođenje propusnica, ali to je izazvalo kritike iz ugostiteljskog sektora.

Više od 40 odsto vlasnika barova i restorana ne planira da traži od gostiju potvrdu o vakcinaciji, saopštilo je Uudruženje ugostitelja “Horeca Nederland” pozivajući se na anketu svojih članova.

U njemu se navodi da su mnoge kompanije taj zahtjev vidjele kao “političko oruđe” čiji je cilj povećanje primjene vakcinacije.

(Srna   Foto: REUTERS/Eva Plevier)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Mogli su

25.09.2021 13:15

I nasi da im se pridruze.

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2021 14:51

Sve stručnjaci za medicinu na protestu. Znaju više od doktora.

Name

ReRe

25.09.2021 15:54

Doktori NE PRAVE lijekove i vakcine, kakve veze imaju doktori??

Name

van

25.09.2021 13:40

Ovo su sljedbenici najgore partije u Holandiji i desnicari

ODGOVORITE
Name

Joja

25.09.2021 13:57

Hino i u Republici Srpskoj uvesti kovid propusnice dok ne bude kasno

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2021 20:45

Joja, ne lupaj! Ko ce vise primiti vakcinu kad cuje ovu aferu sa kiseonikom? Ko zna kakve otrove daju narodu? Veliko je nepovjerenje u zdravstvo RS. Vlast je unistila sve.

Name

Robin Hood

25.09.2021 18:40

Pa vide ljudi sta se radi ,samo budale misle da im vlast zeli dobro zdravlje i dug zivot zato nam predstoji teska borba.

ODGOVORITE
Name

Nada

26.09.2021 16:36

Prema nekim podacima sa opadanjem antitijela, u Izraelu se zarazilo i 60% ljudi... Vakcina i propusnica su obavezne u zdravstvu i za kadar i za pacijente... A nitko ne garantuje ništa... Virus opet uđe u zdravstveni sistem... Nastradaju pacijenti... Nitko ne govori ništa o onima koji imaju imunološke bolesti, autoimune bolesti, kontraindikacije za vakcinu, a rizični za virus... Nije takvih ni malo, a sistem ih ne vidi ili ih gazi, gura u trijaže, testiranje i izvrgava mogućnosti zaraze. Kao i u svemu, u ovom slučaju neki žele vidjeti samo smanjenje rizika vakcinom, a vakcina je često bila uzrok autoimunih poremećaja i bolesti. Štoviše, sve dosadašnje studije u svijetu po tom pitanju antikovid vakcine i autoimunih bolesti su nedostatne. Nije u pitanju samo anafilakticki šok, tromboza, miokarditis, smrt... Radi se o neurološkim poremećajima u prethodnim vakcinama kao kontraindikacijama, a to su GB sindrom, brahialni neuritis, reaktivni sinovitis, pareze, paraplegije, ali i vaskulitisu i akutnoj upali zglobova. Nitko ljude koji imaju visok titar antinuklearnih antitijela u sklopu autoimunih bolesti ne želi uputiti ni savjetovati kao da ne postoje... Ovo je već viđeno u vrijeme nacističke eugenike.

ODGOVORITE