Ухапшен возач аутобуса који је ударио у игралиште

Возач аутобуса са линије 45 који је ударио у дечје игралиште у Земуну је ухапшен.

Србија 24.09.2021 | 15:36
Ухапшен возач аутобуса који је ударио у игралиште

Медији су раније јавили да је он побегао са места несреће.

Подсетимо, градски аутобус који саобраћа на линији број 45 улетео је данас у парк у Земуну. Несрећа се догодила у Крајишкој улици 71а, око 13.35.

Аутобус се потом закуцао у фризерски салон, одакле је ТВ Прва добила снимак сигурносне камере на којој се види драматична ситуација у којој мајка у последњем тренутку спасава двоје деце од удара аутобуса.

Најмање три особе у аутобусу и једно дете које је било напољу повређени су када је возач изгубио контролу над возилом, које је пробило ограду дечијег игралишта у Земуну.

Повређене су особе старе 15, 18 и 61 годину, а дете је пребачено приватним возилом у здравствену установу.

У Крајишкој се, иначе, недалеко од тог паркића налази и основна школа "Гаврило Принцип".

Секретаријат за јавни превоз наложио је хитно изјашњење превозника како је дошло до тога да аутобус на линији 45 удари у ограду дечјег игралишта у Земуну.

Затражен је и извештај о ванредном техничком прегледу. Како се прецизира у саопштењу, реч је о возилу које обавља јавни линијски превоз путника у оквиру конзорцијума приватних превозника „Арива”, превозник „Унакоп”.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Возач

24.09.2021 13:42

Ухапшен возач прије техничког пшрегледа аутобуса, јел ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

24.09.2021 16:30

Шта се то дешава тамо

Name

Ре:

24.09.2021 18:19

Бато, на снимку се види како возач одмах бјежи с мјеста догађаја. Шта је требало, да га пусте?! У живом преносу сам видио тренутак кад су помјерали аутобус након несреће. Неко нормалан га је упалио и пажљиво измјестио. При маневрисању се јасно видјело да му раде кочнице и управљачки механизам.