Uhapšen vozač autobusa koji je udario u igralište

Vozač autobusa sa linije 45 koji je udario u dečje igralište u Zemunu je uhapšen.

Srbija 24.09.2021 | 15:36
Uhapšen vozač autobusa koji je udario u igralište

Mediji su ranije javili da je on pobegao sa mesta nesreće.

Podsetimo, gradski autobus koji saobraća na liniji broj 45 uleteo je danas u park u Zemunu. Nesreća se dogodila u Krajiškoj ulici 71a, oko 13.35.

Autobus se potom zakucao u frizerski salon, odakle je TV Prva dobila snimak sigurnosne kamere na kojoj se vidi dramatična situacija u kojoj majka u poslednjem trenutku spasava dvoje dece od udara autobusa.

Najmanje tri osobe u autobusu i jedno dete koje je bilo napolju povređeni su kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, koje je probilo ogradu dečijeg igrališta u Zemunu.

Povređene su osobe stare 15, 18 i 61 godinu, a dete je prebačeno privatnim vozilom u zdravstvenu ustanovu.

U Krajiškoj se, inače, nedaleko od tog parkića nalazi i osnovna škola "Gavrilo Princip".

Sekretarijat za javni prevoz naložio je hitno izjašnjenje prevoznika kako je došlo do toga da autobus na liniji 45 udari u ogradu dečjeg igrališta u Zemunu.

Zatražen je i izveštaj o vanrednom tehničkom pregledu. Kako se precizira u saopštenju, reč je o vozilu koje obavlja javni linijski prevoz putnika u okviru konzorcijuma privatnih prevoznika „Ariva”, prevoznik „Unakop”.

(B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vozač

24.09.2021 13:42

Uhapšen vozač prije tehničkog pšregleda autobusa, jel ??

ODGOVORITE
Name

Mitar

24.09.2021 16:30

Šta se to dešava tamo

Name

Re:

24.09.2021 18:19

Бато, на снимку се види како возач одмах бјежи с мјеста догађаја. Шта је требало, да га пусте?! У живом преносу сам видио тренутак кад су помјерали аутобус након несреће. Неко нормалан га је упалио и пажљиво измјестио. При маневрисању се јасно видјело да му раде кочнице и управљачки механизам.