Директор смањио себи плату да би повећао плату радницима!

Извршни директор компаније “Гравитy Паyментс” у Сјетлу пре шест година одлучио се за необичан пословни потез. Дан Прице је,одлучио да своју плату умањи за милион долара, да би сви запослени у његовој фирми имали плату 70.000 долара годишње и више…

Занимљивости 24.09.2021 | 18:37
Директор смањио себи плату да би повећао плату радницима!

Многи су га прозивали херојем, док су критичари сматрали да ће због тога његова фирма “Гравитy Паyментс” банкротира. Међутим, десило се управо супротно. Прајс је у старту како би остварио свој циљ не само смањио себи плату, већ је и смањио своје трошкове живота, продао другу кућу и искористио уштеђевину коју је имао.

Компанија напредује, каже он данас.

“Дакле, готово сте удвостручили број запослених?” упитао га је новинар ЦБС-а у новом интервјуу.

“Тако је”, потврдио је Прајс и нагласио да се његова компанија троструко повећала, али да и даље сви запослени имају плату од најмање 70.000 годишње.

“Колико ти зарађујеш?” упитао га је новинар. “70.000 долара годишње”, одговорио је директор Прајс.

Појава короне међутим, утицала је и на њихово пословање. Толико да су на почетку пандемије изгубили 55% свог пословања. У једном тренутку, Прајс је схватио да компанију дели само четири месеца од пропасти, али се компанија опоравила након што су њени запослени добровољно привремено смањили себи плату.

Да би му се одужили за жртву коју је поднео и снове које је остварио, његови запослени су одлучили да му купе аутомобил Теслу и то је гест који је Прајсу много значио.

“Моји запослени су учинили за мене много више него што сам ја икада могао да урадим за њих. Дакле, чињеница да су хтјели да ми дају тако нестваран, невероватан поклон, прилично је посебна. Не знам да ли то могу да изразим речима”, рекао је Прајс, а преноси БизЛифе.

Прајс је рекао да, упркос успјеху који је његова компанија постигла са овом политиком, жели да га следе и друге компаније.
 
(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МладјоКом

28.09.2021 22:47

Овај примјер мора да је из Босне и Херцеговине :):):).

ОДГОВОРИТЕ