Direktor smanjio sebi platu da bi povećao platu radnicima!

Izvršni direktor kompanije “Gravity Payments” u Sjetlu pre šest godina odlučio se za neobičan poslovni potez. Dan Price je,odlučio da svoju platu umanji za milion dolara, da bi svi zaposleni u njegovoj firmi imali platu 70.000 dolara godišnje i više…

Zanimljivosti 24.09.2021 | 18:37
Direktor smanjio sebi platu da bi povećao platu radnicima!

Mnogi su ga prozivali herojem, dok su kritičari smatrali da će zbog toga njegova firma “Gravity Payments” bankrotira. Međutim, desilo se upravo suprotno. Prajs je u startu kako bi ostvario svoj cilj ne samo smanjio sebi platu, već je i smanjio svoje troškove života, prodao drugu kuću i iskoristio ušteđevinu koju je imao.

Kompanija napreduje, kaže on danas.

“Dakle, gotovo ste udvostručili broj zaposlenih?” upitao ga je novinar CBS-a u novom intervjuu.

“Tako je”, potvrdio je Prajs i naglasio da se njegova kompanija trostruko povećala, ali da i dalje svi zaposleni imaju platu od najmanje 70.000 godišnje.

“Koliko ti zarađuješ?” upitao ga je novinar. “70.000 dolara godišnje”, odgovorio je direktor Prajs.

Pojava korone međutim, uticala je i na njihovo poslovanje. Toliko da su na početku pandemije izgubili 55% svog poslovanja. U jednom trenutku, Prajs je shvatio da kompaniju deli samo četiri meseca od propasti, ali se kompanija oporavila nakon što su njeni zaposleni dobrovoljno privremeno smanjili sebi platu.

Da bi mu se odužili za žrtvu koju je podneo i snove koje je ostvario, njegovi zaposleni su odlučili da mu kupe automobil Teslu i to je gest koji je Prajsu mnogo značio.

“Moji zaposleni su učinili za mene mnogo više nego što sam ja ikada mogao da uradim za njih. Dakle, činjenica da su htjeli da mi daju tako nestvaran, neverovatan poklon, prilično je posebna. Ne znam da li to mogu da izrazim rečima”, rekao je Prajs, a prenosi BizLife.

Prajs je rekao da, uprkos uspjehu koji je njegova kompanija postigla sa ovom politikom, želi da ga slede i druge kompanije.
 
(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MladjoKom

28.09.2021 22:47

Ovaj primjer mora da je iz Bosne i Hercegovine :):):).

ODGOVORITE