Због погрешне фризуре салон мора да плати одштету од 231.000 евра!

Једном фризерском салону у Индији наложено је да на име одштете плати 20 милиона индијских рупија, или око 231.000 евра. Разлог екстремно високе одштете је погрешна женска фризура…

Занимљивости 24.09.2021 | 17:43
Због погрешне фризуре салон мора да плати одштету од 231.000 евра!

У образложењу пресуде, суд је приметио да је жена због дуге косе добијала ангажмане са фирмама које производе или продају производе за косу.

Манекенки су у салону одсекли косу потпуно другачије у односу на оно што је тражила и тако јој нанели велики губитак на пословном плану. Салону, који је део истакнутог ланца хотела у Делхију, омогућено је да се жали на пресуду, пренео је ББЦ

Инцидент се десио пре 3 године односно неименована манекенка је отишла у хотел 2018. године да се ошиша и дала је посебна упутства особљу о изгледу који жели.

Судски документи открили су да јој је фризерка ошишала велики део косе, “остављајући само десетак сантиметара низ раме”.

“Не може више да види свој одраз огледалу. Њен посао подразумева комуникацију са људима што значи да мора да буде укључена у састанке и интерактивне сесије. Али изгубила је самопоуздање због косе“, наводи се у судском налогу.

Када се пожалила салону, понуђен јој је бесплатан третман косе као надокнаду за грешку. Жена је рекла суду да је третман био “сумњив и да је резултирао додатним оштећењем њене косе“.

“Такође је претрпела губитак прихода због менталног слома након погрешне фризуре, а након тога и мучног третмана. Напустила је и посао. Две године након овог инцидента суочавала се са болом и траумом“, наводи се у саопштењу суда.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар