Zbog pogrešne frizure salon mora da plati odštetu od 231.000 evra!

Jednom frizerskom salonu u Indiji naloženo je da na ime odštete plati 20 miliona indijskih rupija, ili oko 231.000 evra. Razlog ekstremno visoke odštete je pogrešna ženska frizura…

Zanimljivosti 24.09.2021 | 17:43
Zbog pogrešne frizure salon mora da plati odštetu od 231.000 evra!

U obrazloženju presude, sud je primetio da je žena zbog duge kose dobijala angažmane sa firmama koje proizvode ili prodaju proizvode za kosu.

Manekenki su u salonu odsekli kosu potpuno drugačije u odnosu na ono što je tražila i tako joj naneli veliki gubitak na poslovnom planu. Salonu, koji je deo istaknutog lanca hotela u Delhiju, omogućeno je da se žali na presudu, preneo je BBC

Incident se desio pre 3 godine odnosno neimenovana manekenka je otišla u hotel 2018. godine da se ošiša i dala je posebna uputstva osoblju o izgledu koji želi.

Sudski dokumenti otkrili su da joj je frizerka ošišala veliki deo kose, “ostavljajući samo desetak santimetara niz rame”.

“Ne može više da vidi svoj odraz ogledalu. Njen posao podrazumeva komunikaciju sa ljudima što znači da mora da bude uključena u sastanke i interaktivne sesije. Ali izgubila je samopouzdanje zbog kose“, navodi se u sudskom nalogu.

Kada se požalila salonu, ponuđen joj je besplatan tretman kose kao nadoknadu za grešku. Žena je rekla sudu da je tretman bio “sumnjiv i da je rezultirao dodatnim oštećenjem njene kose“.

“Takođe je pretrpela gubitak prihoda zbog mentalnog sloma nakon pogrešne frizure, a nakon toga i mučnog tretmana. Napustila je i posao. Dve godine nakon ovog incidenta suočavala se sa bolom i traumom“, navodi se u saopštenju suda.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar