Претучен радник БИА-е док је био на службеној дужности

Претучен је припадник Безбедносноинформативне агенције М. С., преноси Тањуг.

Србија 24.09.2021 | 12:55
Претучен радник БИА-е док је био на службеној дужности

М.С. је нападнут у среду увече на Звездари и то док је био на службеној дужности, а полиција је убрзо ухапсила нападача И. А. и по налогу Првог основног јавног тужилаштва му одредила задржавање.

Мушкарац И.А, осумњичен за напад на радника Безбедносно информативне агенције ипак није данас саслушан у Првом основном јавном тужилаштву у Београду јер његов бранилац није дошао на саслушање, због обуставе рада адвоката у свим предметима, па и притворским.

Тужилаштво је, међутим, предложило судији за претходни поступак Првог основног суда у Београду да И.А. одреди притвор због постојања околности које указују да ће уништити, сакрити, изменити или фалсификовати доказе или трагове кривичног дела или да ће ометати поступак утицањем на сведоке.

Осумњичени ће накнадно бити саслушан у тужилаштву, а у даљем току поступка, тужилаштво ће испитати и оштећеног радника БИА, сведоке и наредити медицинско вештачење на околности врсте, степена и механизма настанка телесних повреда које је задобио и по потреби предузети и друге доказне радње, кажу у тужилаштву за Тањуг.

Придник БИА М.С. нападнут је у среду увече на Звездари и то док је био на службеној дужности, а полиција је убрзо ухапсила нападача. И.А. се сумњичи да је М.С. напао 22. септембра око 22.30 у улици Јованке Радаковић на Звездари у локалу "Чирс бар".

Након вербалне расправе, И.А. је физички насрнуо на М.С, који му се представио као радник БИА, и ударио га руком у пределу главе, а затим за њим ушао у угоститељски објекат, где је радник БИА покушао да се склони и позове помоћ.

И.А. га је међутим ухватио за врат и избацио из објекта, а након тога му је задао још три ударца у главу, од којих је М.С. задобио лаке телесне повреде. Осумњиченом се на терет ставља кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мрки

24.09.2021 15:48

Ми ли моземо само науцит од будаа паметни нас неитересују!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.09.2021 15:56

Каква је то безбједност кад их туку.