Pretučen radnik BIA-e dok je bio na službenoj dužnosti

Pretučen je pripadnik Bezbednosnoinformativne agencije M. S., prenosi Tanjug.

Srbija 24.09.2021 | 12:55
Pretučen radnik BIA-e dok je bio na službenoj dužnosti

M.S. je napadnut u sredu uveče na Zvezdari i to dok je bio na službenoj dužnosti, a policija je ubrzo uhapsila napadača I. A. i po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva mu odredila zadržavanje.

Muškarac I.A, osumnjičen za napad na radnika Bezbednosno informativne agencije ipak nije danas saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu jer njegov branilac nije došao na saslušanje, zbog obustave rada advokata u svim predmetima, pa i pritvorskim.

Tužilaštvo je, međutim, predložilo sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu da I.A. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Osumnjičeni će naknadno biti saslušan u tužilaštvu, a u daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati i oštećenog radnika BIA, svedoke i narediti medicinsko veštačenje na okolnosti vrste, stepena i mehanizma nastanka telesnih povreda koje je zadobio i po potrebi preduzeti i druge dokazne radnje, kažu u tužilaštvu za Tanjug.

Pridnik BIA M.S. napadnut je u sredu uveče na Zvezdari i to dok je bio na službenoj dužnosti, a policija je ubrzo uhapsila napadača. I.A. se sumnjiči da je M.S. napao 22. septembra oko 22.30 u ulici Jovanke Radaković na Zvezdari u lokalu "Čirs bar".

Nakon verbalne rasprave, I.A. je fizički nasrnuo na M.S, koji mu se predstavio kao radnik BIA, i udario ga rukom u predelu glave, a zatim za njim ušao u ugostiteljski objekat, gde je radnik BIA pokušao da se skloni i pozove pomoć.

I.A. ga je međutim uhvatio za vrat i izbacio iz objekta, a nakon toga mu je zadao još tri udarca u glavu, od kojih je M.S. zadobio lake telesne povrede. Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

(Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mrki

24.09.2021 17:48

Mi li mozemo samo naucit od budaa pametni nas neiteresuju!

ODGOVORITE
Name

Re

24.09.2021 17:56

Kakva je to bezbjednost kad ih tuku.