Отворена соба за бес где све може да се полупа- жене одушевљене!

Собу је осмислио Финац који је 20 година провео у затвору...

Занимљивости 23.09.2021 | 16:28
Отворена соба за бес где све може да се полупа- жене одушевљене!

Финац Јане Ранинен је иза затворских решетки провео 20 година због два убиства  повезана са бандама. Сада је, пошто је одужио дуг друштву, поново у центру пажње јер је отворио “собу беса” у којој његови клијенти могу бејзбол палицом да поразбијају све предмете који се у њој налазе.

Да би отворио Центар за бес у Хелсинкију, 44-годишњи Финац је новац позајмио од пријатеља. Тврди да термин за лупање мора унапред да се резервише због великог интересовања.

– Био сам у затвору до пре пола године и таква би ми соба добро дошла кад сам био млађи – казао је Ранинен, који је члан банде постао одрастајући у сиромашним предграђима.

– Одлучио сам да ћу, кад изађем, да отворим овакву собу и омогим људима да ту искаљују бес уместо да праве глупости какве сам ја радио у младости.

Јане Ранинен додаје и да редовно разговара са младима како би их одвратио од криминала.

– То је један од начина да отплатим дуг друштву – каже он – а соба беса је други.

Осим што држави плаћа порез од прихода, утиче и на општу добробит.

Раниненову собу за бес жене су прихватиле са одушевљењем:

– Осећам се сјајно – рекла је Сана Сулин, која је за свој 50. рођендан поразбијала стари принтер, усисивач и гомилу посуђа.

– Пријатељ ме је довео овде да покушам, али сам први пут то одбила. Жене су навикле да се лепо понашају, знају да се контролишу.

Ранинен каже да је међу његовим клијентима 85 одсто жена између 25 и 45 година. Упркос томе што у Финској влада једнакост полова, Ранинен тврди да је женска агресија табу и да им није дозвољено да се “издувају”.

Пандемија је најчешћи извор фрустрација, али и лоши бракови се високо котирају:

– Дугорочно је увек боље разговарати с терапеутом, али краткорочно нема бољег места за избацивање фрустрација и тескобе – тврди Ранинен.

(24седам.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар