Донација компаније "Милбауер" за вртић "Плави чуперак"

Кухиња вртића Плави чуперак у Бањалуци биће санирана, уз помоћ значајне донације сретстава компаније Милбауер. Градоначелник Драшко Станивуковић, као и представници Центра за предшколско васпитање и образовање захвалили су на овој битној донацији и улагању у град Бањалуку.

Република Српска 22.09.2021 | 17:40
Донација компаније "Милбауер" за вртић "Плави чуперак"

За санацију централне кухиње вртића Плави чуперак у Бањалуци биће утрошено 39.000 еура, које је донирама компанија Милбауер. Представници ове компаније, уручили су данас ваучер донације вртићу.

„Заједно са нашом фондацијом, Јозеф Милбауер фондација, путем донација, стипендија и спонзорстава показујемо своју друштвену одговорност и враћамо заједници у којој послујемо. Велико нам је задовољство да смо могли да се одазовемо позиву, молби за помоћ од Центра за претшколско васпитање и идаље ћемо подржавати заједницу у којој послујемо.“- наглашавају из ове фирме.

Није први пут да ова фирма улаже у вртиће. Претходно су донирали 15.000 марака за санацију столарије вртића Пчелица. Из Центра за предшколско васпитање изразили су захвалност, али и позвали остале компаније да буду друштвено одговорне.

„Заиста се захваљујем компанији Милбауер која се одазвала позиву Центра за претшколско васпитање и образовање за донацијом и позивам и друге компаније да буду друштвено ангажоване и активне по питању помоћи и донаторства, како нашој установи, тако установама сличног типа које се баве збрињавањем и његом и скрби и васпитањем и образовањем дјеце претшколског узраста.“- кажу из Центра за предшколско васпитање.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изразио је захвалност на донацији и наставку сарадње. Он наводи да друштвено одговорне компаније донацијама улажу у младе људе, те тако улажу у будућност овог града. 

„На територији нашег града постоји много друштвено одговорних компанија. Друштвено одговорне компаније значи да не мисле само о себи, него да мисле о друштву у ком живе. Ја велико задовољство исказујем фирми Милбауер, ми смо били код мене у кабинету, разговарали, ево не продје неколико мјесеци и деси се ова значајна донација. 80.000 КМ, ево да преведемона нашу валуту,  је огромна донација било које фирме, ма колико добро пословала. И то говори да је ова компанија друштвено одговорна и да је урадила једну мудру и паметну ствар, ја им овим путем и честитам и захваљујемсе, а тоје уложити у предшколско васпитање а то значи уложити у будућност, уложити у дјецу је најсигурнија инвестиција.“- наглашава Станивуковић

Ове компаније на подручју Бањалуке, кроз донације,финансирале су многа игралишта, Дом омладине, фонтану која ће бити изграђена у Парку Петар Кочић, уређење љетне позорнице на тврђави Кастел, те многе друге пројекте.  

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сликар

22.09.2021 15:46

Битно је да се градонацелник усликао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Просјак

22.09.2021 16:20

Барем је наочит ако ништа друго, наспрам лакташког крмка.

Name

Боркy

22.09.2021 16:26

Требао је Додо да се услика. Замисли градонацелник се усликао приликом донације градском вртицу. Срамота!

Name

А Мектић?

22.09.2021 16:54

Ох, шта ће нам на ово рећи наш Мектић, он је просто обожавао Милбауер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

22.09.2021 16:58

Ради Драшко за грађане. Сваки дан конкретна активност у интересу свих грађана БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како је смио

22.09.2021 18:09

...пред билборд који је на латиници? Зашто нине тражио да се билборд преде на ћиролицу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

метеоролог

22.09.2021 19:14

Па зар Драшкић није говори да додо намјешта послове овој компанији? Сада фотка са њима. Кратка памет кратка коса.

ОДГОВОРИТЕ