Подржан приједлог за разрјешење Мила Ђукановића

Уставни одбор Скупштине Црне Горе подржао је приједлог да се покрене поступак како би се утврдило да ли је црногорски предсједник Мило Ђукановић повриједио Устав.

Регион 22.09.2021 | 16:16
Подржан приједлог за разрјешење Мила Ђукановића

Приједлог је подржало седам чланова Одбора из парламентарне већине, а шест из опозиције је било против.

Иницијатор расправе био је Клуб посланика Социјалистичке народне партије /СНП/.

Драган Ивановић из СНП-а је у образложењу истакао да се Ђукановић појавио на Цетињу уочи устоличења митрополита Јоаникија које је тамо одржано 5. септембра, што је дало повод великом броју грађана да дођу тамо, те оцијенио да је то увећало проблем.

Он је подсјетио да је Митрополија црногорско-приморска, схватајући ситуацију, замолила вјернике да не долазе на устоличење јер би то још више усложило ситуацију.

"Било је за очекивати да предсједник одустане од доласка на Цетиње и да вјерску заједницу пусти да обави устоличење... Добро је што су вјерници схватили ситуацију и одазвали се позиву митрополита да не долазе", навео је Ивановић.

Он је истакао да би било добро да се приједлог нађе пред Уставним судом и да та институција оцијени да ли је предсједник прекршио Устав.

Из опозиције су оцијенили да је иницијатива СНП-а наставак промашених идеја владајуће већине, која покушава да скрене пажњу јавности са сопствених проблема.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Тоза

22.09.2021 15:42

Многи це се најести јос доста пуре док се Мило уклони, поред свега и данас је дпс најјаца партија у Цг. Удрузила се цррква и јос 5 партија да дпс пребаце за једног посланика. Зна и он да му је вријеме да оде и отици це али неце на нацин како су неки замислили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колос

22.09.2021 16:01

Ма ко ће Милу скинути... Сумњам ал ето

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.09.2021 17:21

Не разумијем. Како је то повриједио Устав, доласком на Цетиње?

Name

За Ре

22.09.2021 18:52

Јадан ли си, па ти ништа не разумијеш!

Name

За причу је

24.09.2021 06:48

Како је Милов савјетник Вељовић Веселин Мацола испао неопјевани магарац!

ОДГОВОРИТЕ