Podržan prijedlog za razrješenje Mila Đukanovića

Ustavni odbor Skupštine Crne Gore podržao je prijedlog da se pokrene postupak kako bi se utvrdilo da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav.

Region 22.09.2021 | 16:16
Podržan prijedlog za razrješenje Mila Đukanovića

Prijedlog je podržalo sedam članova Odbora iz parlamentarne većine, a šest iz opozicije je bilo protiv.

Inicijator rasprave bio je Klub poslanika Socijalističke narodne partije /SNP/.

Dragan Ivanović iz SNP-a je u obrazloženju istakao da se Đukanović pojavio na Cetinju uoči ustoličenja mitropolita Joanikija koje je tamo održano 5. septembra, što je dalo povod velikom broju građana da dođu tamo, te ocijenio da je to uvećalo problem.

On je podsjetio da je Mitropolija crnogorsko-primorska, shvatajući situaciju, zamolila vjernike da ne dolaze na ustoličenje jer bi to još više usložilo situaciju.

"Bilo je za očekivati da predsjednik odustane od dolaska na Cetinje i da vjersku zajednicu pusti da obavi ustoličenje... Dobro je što su vjernici shvatili situaciju i odazvali se pozivu mitropolita da ne dolaze", naveo je Ivanović.

On je istakao da bi bilo dobro da se prijedlog nađe pred Ustavnim sudom i da ta institucija ocijeni da li je predsjednik prekršio Ustav.

Iz opozicije su ocijenili da je inicijativa SNP-a nastavak promašenih ideja vladajuće većine, koja pokušava da skrene pažnju javnosti sa sopstvenih problema.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Toza

22.09.2021 15:42

Mnogi ce se najesti jos dosta pure dok se Milo ukloni, pored svega i danas je dps najjaca partija u Cg. Udruzila se crrkva i jos 5 partija da dps prebace za jednog poslanika. Zna i on da mu je vrijeme da ode i otici ce ali nece na nacin kako su neki zamislili

ODGOVORITE
Name

Kolos

22.09.2021 16:01

Ma ko će Milu skinuti... Sumnjam al eto

ODGOVORITE
Name

Re

22.09.2021 17:21

Ne razumijem. Kako je to povrijedio Ustav, dolaskom na Cetinje?

Name

Za Re

22.09.2021 18:52

Jadan li si, pa ti ništa ne razumiješ!

Name

Za priču je

24.09.2021 06:48

Kako je Milov savjetnik Veljović Veselin Macola ispao neopjevani magarac!

ODGOVORITE