Полиција ухапсила две особе због шверцовања хране!

Полиција на Новом Зеланду ухапсила је две особе које су покушале да прокријумчаре пртљажник пун хране из ланца брзе хране КФЦ. Осим хране, у пртљажнику је нађено и око 100.000 новозеландских долара.

Занимљивости 22.09.2021 | 15:27
Полиција ухапсила две особе због шверцовања хране!

Двојац је хапшен док су у недељу покушали да уђу у највец́и град Новог Зеланда, Окланд кршец́и строга правила карантина (мера закључавања нивоа 4) против коронавируса, саопштила је полиција.

Наиме, двојац је храну хтео да прошверцује у затворену зону највећег града Окланда. Тај град је већ месец дана у строгом локдауну и практично изолован од остатка државе како би се спречило ширење корона вируса, тврде тамошње власти.

У земљи се последњих дана број новозаражених креће око 20 дневно.

Људи у Окланду већ недељама не могу да иду у ресторане, али ни да наруче храну путем доставе. Док остатак Новог Зеланда налази се на 2. нивоу, са отвореним ресторанима, кафиц́има, баровима и ноц́ним клубовима, а становницима је дозвољено да напусте своје домове.

Ево што је о хапшењу двојца рекао портпарол полиције.

“Полицајци су приметили сумњиво возило које се кретало макадамом, а пошто су сумњивци угледали полицијско возило, нагло су окренули и покушали да побегну. Када су ухваћени, у пртљажнику њиховог возила пронађене су велике количине хране, празне врећице и готовина.”

Иначе, новчане казне могу достиц́и и до 4.000 Новозеландских долара а неким преступницима чак прети казна затвора до шест месеци. На полицијским фотографијама виде се најмање три канте пилетине, око 10 шољица купуса, велико паковање помфрита и четири велике кесе са другим предметима КФЦ -а.

Двојица мушкараца, старости 23 и 30 година, путовали су у Окланд из Хамилтона, око 75 миља јужно од града, саопштила је полиција.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар