Policija uhapsila dve osobe zbog švercovanja hrane!

Policija na Novom Zelandu uhapsila je dve osobe koje su pokušale da prokrijumčare prtljažnik pun hrane iz lanca brze hrane KFC. Osim hrane, u prtljažniku je nađeno i oko 100.000 novozelandskih dolara.

Zanimljivosti 22.09.2021 | 15:27
Policija uhapsila dve osobe zbog švercovanja hrane!

Dvojac je hapšen dok su u nedelju pokušali da uđu u najveći grad Novog Zelanda, Okland kršeći stroga pravila karantina (mera zaključavanja nivoa 4) protiv koronavirusa, saopštila je policija.

Naime, dvojac je hranu hteo da prošvercuje u zatvorenu zonu najvećeg grada Oklanda. Taj grad je već mesec dana u strogom lokdaunu i praktično izolovan od ostatka države kako bi se sprečilo širenje korona virusa, tvrde tamošnje vlasti.

U zemlji se poslednjih dana broj novozaraženih kreće oko 20 dnevno.

Ljudi u Oklandu već nedeljama ne mogu da idu u restorane, ali ni da naruče hranu putem dostave. Dok ostatak Novog Zelanda nalazi se na 2. nivou, sa otvorenim restoranima, kafićima, barovima i noćnim klubovima, a stanovnicima je dozvoljeno da napuste svoje domove.

Evo što je o hapšenju dvojca rekao portparol policije.

“Policajci su primetili sumnjivo vozilo koje se kretalo makadamom, a pošto su sumnjivci ugledali policijsko vozilo, naglo su okrenuli i pokušali da pobegnu. Kada su uhvaćeni, u prtljažniku njihovog vozila pronađene su velike količine hrane, prazne vrećice i gotovina.”

Inače, novčane kazne mogu dostići i do 4.000 Novozelandskih dolara a nekim prestupnicima čak preti kazna zatvora do šest meseci. Na policijskim fotografijama vide se najmanje tri kante piletine, oko 10 šoljica kupusa, veliko pakovanje pomfrita i četiri velike kese sa drugim predmetima KFC -a.

Dvojica muškaraca, starosti 23 i 30 godina, putovali su u Okland iz Hamiltona, oko 75 milja južno od grada, saopštila je policija.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar