ПУ Требиње: Повећан број саобраћајних незгода

Број саобраћајних незгода на подручју Полицијске управе Требиње повећан је августу, па сви учесници морају да поведу више рачуна, нарочито када је ријеч о вожњи под дејством алкохола,истакнуто је између осталог на данашњој прес конференцији.

Република Српска 21.09.2021 | 20:21
ПУ Требиње: Повећан број саобраћајних незгода

И поред свих проведених активности, у протеклом периоду, нисмо задовољни стањем безбједности саобраћаја, изјавио је начелник
Полицијске управе Требиње Синиша Лакета.

“Иако сте ви упознати да је МУП Републике Српске као И ова Полицијска управа у претходном периоду провела низ активности по питању санкционисања возача који се одлучују да за волан сједну под дејством алкохола И опијата , ево ја још једном позивам све оне који се за то одлучују да чувају животе других , али И свој живот”, нагласио је Лакета.

У протеклом мјесецу је забиљежено 25 кривичних дјела, од којих се на општи криминалитет односи 23, и по једно на злоупотребу опојних дрога и
безбједност саобраћаја. У оквиру акције "Плантажа 2021" откривени су  нелегални засади марихуане на подручју Невесиња и Билеће.

“Пронађено је пет плантажа. Мимо тога одузето око килограм и 570 грама сухе материје која својим морфолошким карактеристикама асоцира на  опојну дрогу. У три случаја су лица документована  И поднесен је извјештај о почињеном кривичном дјелу неовлашћена производња И промет опојних дрога , а у два кривична дјела односно двије пронађене плантаже у току су потребна вјештачења која се проводе под надзором Окружног јавног тужилаштва у Требињу“, изјавио је начелник ПУ Требиње.

Примјетно је да у граду има много власника паса који не поштују Закон о јавном реду и миру, па Лакета наглашава да ће се у наредном периоду санкционисати починиоци оваквих прекршаја.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ноле

22.09.2021 05:48

Погресно радите.Кад га једном ухватис пијана,одреди му казну 3 мјесеца без возацке,а ако понови,одузми му на годину дана,па наредни пут одузми дозивотно.Уколико га ухватис да вози под забраном,узми му возацку на пет год,па ако понови то,онда одузми дозивотно.Поострите законе у саобрацају за висеструке преступнике,а макните онолике радаре с цесте да народ мозе нормално да вози.Ријесите се виска полицајаца,да их не морате плацати од истих тих пара.Ријесите се виска радника у јавном сектору генерално,па вам неце требати толики будзет који пуните постављањем радара на сваком кораку.Упс,извињавам се,то је васе гласацко тијело,због којег сте у стању беспотребно потросити милијарде марака годисње,а дјецу нам лијеците смс порукама.Стидите се битанге једне,имате ли иста људско у себи...јос мало само,тик,так,тик,так...октобар 2022....рииииииииииннннннггггггг!!!

ОДГОВОРИТЕ