PU Trebinje: Povećan broj saobraćajnih nezgoda

Broj saobraćajnih nezgoda na području Policijske uprave Trebinje povećan je avgustu, pa svi učesnici moraju da povedu više računa, naročito kada je riječ o vožnji pod dejstvom alkohola,istaknuto je između ostalog na današnjoj pres konferenciji.

Republika Srpska 21.09.2021 | 20:21
PU Trebinje: Povećan broj saobraćajnih nezgoda

I pored svih provedenih aktivnosti, u proteklom periodu, nismo zadovoljni stanjem bezbjednosti saobraćaja, izjavio je начелник
Полицијске управе Tребиње Siniša Laketa.

“Iako ste vi upoznati da je MUP Republike Srpske kao I ova Policijska uprava u prethodnom periodu provela niz aktivnosti po pitanju sankcionisanja vozača koji se odlučuju da za volan sjednu pod dejstvom alkohola I opijata , evo ja još jednom pozivam sve one koji se za to odlučuju da čuvaju živote drugih , ali I svoj život”, naglasio je Laketa.

U proteklom mjesecu je zabilježeno 25 krivičnih djela, od kojih se na opšti kriminalitet odnosi 23, i po jedno na zloupotrebu opojnih droga i
bezbjednost saobraćaja. U okviru akcije "Plantaža 2021" otkriveni su  nelegalni zasadi marihuane na području Nevesinja i Bileće.

“Pronađeno je pet plantaža. Mimo toga oduzeto oko kilogram i 570 grama suhe materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na  opojnu drogu. U tri slučaja su lica dokumentovana  I podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašćena proizvodnja I promet opojnih droga , a u dva krivična djela odnosno dvije pronađene plantaže u toku su potrebna vještačenja koja se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju“, izjavio je načelnik PU Trebinje.

Primjetno je da u gradu ima mnogo vlasnika pasa koji ne poštuju Zakon o javnom redu i miru, pa Laketa naglašava da će se u narednom periodu sankcionisati počinioci ovakvih prekršaja.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nole

22.09.2021 05:48

Pogresno radite.Kad ga jednom uhvatis pijana,odredi mu kaznu 3 mjeseca bez vozacke,a ako ponovi,oduzmi mu na godinu dana,pa naredni put oduzmi dozivotno.Ukoliko ga uhvatis da vozi pod zabranom,uzmi mu vozacku na pet god,pa ako ponovi to,onda oduzmi dozivotno.Poostrite zakone u saobracaju za visestruke prestupnike,a maknite onolike radare s ceste da narod moze normalno da vozi.Rijesite se viska policajaca,da ih ne morate placati od istih tih para.Rijesite se viska radnika u javnom sektoru generalno,pa vam nece trebati toliki budzet koji punite postavljanjem radara na svakom koraku.Ups,izvinjavam se,to je vase glasacko tijelo,zbog kojeg ste u stanju bespotrebno potrositi milijarde maraka godisnje,a djecu nam lijecite sms porukama.Stidite se bitange jedne,imate li ista ljudsko u sebi...jos malo samo,tik,tak,tik,tak...oktobar 2022....riiiiiiiiiinnnnnnggggggg!!!

ODGOVORITE