Грађани блокирали Јариње, Росу тражи да се разиђу (ВИДЕО)

Срби са севера Косова, блокирали су прелаз Јариње у оба смера, а припадници Росу захтевају од њих да се разиђу.

Србија 20.09.2021 | 10:37
Грађани блокирали Јариње, Росу тражи да се разиђу (ВИДЕО)

Како јавља репортер Косово онлајна са Јариња, велики број незадовољних грађана окупио се због појачаног присуства специјалних јединица Росу и најављеног успостављања реципроцитета, од стране власти у Приштини, за саобраћајне таблице са ознакама Републике Србије

Они су зауставили сауобраћај у обе коловозне траке, а специјалне јединице Росу траже од њих да се разиђу. На Јарињу је тренутно приметна велика тензија.

Грађани кажу да су дошли да мирно изразе своје незадовољство, а да су управо јединице Росу прве блокирале пут и са дугим цевима плаше градјане дуж читавог пута према Митровици.

На прелазу Јариње од јутрос је присутан велики броји пропадника специјалних полицијских јединица Росу, који су сем на Јарињу распоређени и на другом прелазу према Србији, Брњаку, као и широм севера Косова.

То, као и чињеница да су власти у приштини најавиле да почињу са успостављањем реципроцитета према Србији, изазвало је велику забринутост и револт грађана српске националности.

Свечља: Обавезна примена привремених ознака за возила са српским таблицама

Министар унутрашњих послова Џељај Свечља изјавио је да је донета одлука о обавезној употреби привремених регистарских таблица за сва возила са српским регистарским ознакама за улазак на територију Косова, на свим прелазима. 
Он је на Фејсбуку написао да су једине службене таблице оне са ознаком "РКС" које издају службеници Министарства унутрашњих послова. 

Навео је да МУП, заједно са Косовском полицијом, у оквиру редовних активности, као и у циљу очувања јавног и уставног поретка, обавља акције на свим прелазима које имају за циљ реализацију споразума о слободном кретању, конкретно о регистарским таблицама возила.

Свечља каже да су притом предузете све потребне мере како би се максимално смањило чекање на прелазима. 

"Ситуација се смирила. Косовска полиција предузела је све потребне оперативне и логистичке мере како се не би ометало и отежало кретање људи и роба", написао је Свечља који је уз објаву поставио и одлуку о употреби регситрационих ознака.

(Косово онлине)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Трт

20.09.2021 10:42

Боље се разици док нису поцели да хапсе и туку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

20.09.2021 11:34

Ма то це све да заврси миле хрват, мали партнер.

Name

yоки

20.09.2021 10:56

паметно. од ината нема ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

20.09.2021 11:05

Молим за објасњење одакле припаднику РОСА најновија пуска црвене заставе види се лепо на снимку

ОДГОВОРИТЕ
Name

опрез

20.09.2021 13:00

Узалуд се буните брацо, прица о таблицама је заврсена и договорена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљеник

20.09.2021 15:23

Домаћини,одма' се види.

ОДГОВОРИТЕ