Вишеград: Пред сезону упитно етажно гријање

Да ли ће више од 1.000 породица које  живе у становима стабених зграда ове године остати без етажног гријања и спас потражити у другим изворима топлотне енергије, питање је које је ових дана актуелно у Вишеграду? За овај проблем грађани оптужују начелника општине Младена Ђуревића и управу предузећа “Комуналац”, које је испоручилац топлотне енергије.

Република Српска 19.09.2021 | 19:52
Вишеград: Пред сезону упитно етажно гријање

Све су прилике да ће око хиљаду станова у Вишеграду остати ове зиме без етажног гријања и то због нерегулисаних односа између општине и Предузећа „Комуналац“ које је испоручилац топлотне енергије.

Заједнице етажних власника управа „Комуналца“ је обавијестила о овоме истичући да траже другог пружаоца услуга гријања.
„У циљу регулисања права и обавеза у пружању услуга  производње и испоруке топлотне енергије  и потписивањем уговора  дописом смо се обратили начелнику општина у коме га обавјештавамо о тешкој ситуацији и позивамо га да до 31. августа 2021. године  регулиште међусобне  уговорне обавезе, те уколико то не уради нећемо бити у могућности да ову врсту дјелатности обављамо за грејну сезону 2020/2021. и да је потребно обезбједити другог пружаоца услуга“,  стоји у допису директора Предузећа „Комуналац“ Заједници етажних власника.

Етажним власницима је ово предузеће написало да општина још није одговорила на допис, а да је дуг, за три године, према Руднику угља „Миљевина“ достигао цифру од 172.000 КМ, који неће више док се не исплати испоручивати угаљ.

„ Један од кључних криваца за ово што се дешава је начелник општине Младен Ђуревић због тога што је он представник и државног капитала у „предузећу „Комуналац“ и што је, како смо чули, ова фирма тужила општину Вишеград због дуга 280.000 КМ”, рекао је одборник Покрета за Вишеград Миле Лакић.

„Питамо се како ће грађани да се грију ове сезоне, јер не видимо начина да се то премости, а „Комуналац“ неће моћи да узме кредит док  добављач неће испоручивати угаљ док се дуг не измири. Мислимо да овакав начин вођење бриге о грађанима првенствено од стране начелника је за сваку осуду, „ каже потпредсједник СДС Бране Смиљић.

Грађани у становима који имају централно гријење су у невјерици.

Ако се проблем не ријеши поново ће се, као у ратно вријеме, пред стамбеним зградама наслагати балвани са огревним дрветом а улице туристичког града окитити нацијепаним сложеним  дрвима.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Вишеград

19.09.2021 18:47

Вишеграђани се питају кад ће опозив начелника ђуревића,да се више ослободе тог зла од човјека,што их снађе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

19.09.2021 20:38

Не обавјештавају се грађани мјесец дана пред почетак гријања. За ове проблеме су знали и у мају мјесецу па што нису обавијестили грађане да неће бити гријања да би се грађанство могло отрганизовати и наћи новог испоручиоца гријања. Гријали су Фочаци па је општина имала црћи или им отетети гријање, иако су људи уредно гријали. Не преостаје нам ништа друго него тражити из Горажда да нас грију и овој вишеградској багри недати никад ни да присмрде нашим котловима. Иначе позивам овим путем све грађане да се организују и да ису пред општину у штрајк и демонстрације да овом лику стресемо све у лице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гарца

19.09.2021 20:42

Немогу да вјерујем да нам ови мисеви кроје судбину. Све неистомисљенике су отјерали из града а оставили су само своје улизице. Мозете јос како хоцете али свему додје крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

........

19.09.2021 20:44

Рјесице то мозак града недељко перисиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнезевиц

20.09.2021 05:15

Сјетимо се, да ачелник није хтио да потпише уговор за постављање фасаде на половини зграде у центру изнад Галерије. Прва половина је давно заврсена. Станари не разумију до којих граница начелник може ићи у дискриминацији грађана. Прије него је купио велики стан, у том улазу је и становао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Профил

20.09.2021 06:44

Вишеграђани читајте На Дрини ћуприју... Андрић је јасно написао шта је било прије 500 год и шта ће бити за 500 год... Ништа ср промијенити неће...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар С

20.09.2021 08:05

Шта ли Савић каже на све ово, дал' се осјећа како?

ОДГОВОРИТЕ