Бањалука биљежи највећи буџет посљедњих година

Први пут у претходних 12 година биљежи се највећи буџет града и приход од 17 милиона марака, који ће бити усмјерен у побољшање квалитета живота грађана.  Међутим бањалучка скупштинска већина поново није задовољна приједлогом ребаланса. Кажу градоначелник спроводи самовољу и не ради у интересу грађана. Из Градског одбора ПДП-а поручују да је буџет креиран управо према потребама грађана. 

Република Српска 17.09.2021 | 16:17
Бањалука биљежи највећи буџет посљедњих година

Администрација града први пут у посљедњих 12 година успјела је приходима и смањењем расхода да обезбиједи додатних 17 милиона марака у буџет, који ће бити усмјерен у потребе грађана. Кроз емисију обвезница биће обезбијеђено још 6 милиона марака, које ће бити уложени у инфраструктурне пројекте. Скупштинска већина, предвођена СНСД-ом тврди да се град непотребно задужује и да градоначелник не ради у интересу грађана.

- У четири насеља – Мотике, Куљани, Пријечани и Дебељаци по милион марака. Ради с о реконструкцији главних саобраћајница кроз та насеља. Шарговац исто реконструкција главне саобраћајнице 600.000 марака, изградња амбуланте породичне медицине у мјесној заједници Драгочај 400.000 марака и милион марака за изградњу мултифункционалног спортског центра на Лаушу. И ту је предсједник Србије донирао милион марака, а из ових стретстава емисије обвезница би се обезбиједио још један милион, наводе одборници ПДП-а.

Овакви пројекти не изражавају самовољу градоначелника, како наводи скупштинска већина, него показују да је буџет креиран према потребама грађана, наводе из Градског одбора ПДП-а. Додатни бонус на плату породиљама, субвенција приватних вртића, бесплатни школски уџбеници и субвенција аутобуских карата растеретиће буџет грађана .

- Прошлој власти замјерим то што је окретала главу од свих проблема обичног човјека, од, сјећамо се,убиства Давида, од пиралена, од загађености ваздуха, од свега оног што се дешавало у Бањалуци. Фокус су им били кружни токови, а кружним токовима ми не можемо да нахранимо људе којих је све више и више испред јавних кухиња у нашем граду, поручују из Градског одбора ПДП-а.

Новим ребаланском планирана је и изградња спомен обиљежја погинулим борцима Републике Српске. Из ПДП-а поручују да ће овим бити исправљена неправда према породицама погинулих бораца.

Ако вратимо један период назад чињеница је да бивша власт, односно Градска управа пуних 25 година није радила ништа по том питању. Не само да није радила, она једноставно није ни жељела. Самим тим доказ је да они нису цијенили те борце. И први пут након 25 година борци ће имати централно спомен обиљежје овде у граду Бањалуци, каже Крсто Голијанин, одборник ПДП-а.

Из скупштинске већине тврде да су приходи у буџету проистекли из пројеката претходне администрације. Поставља се питање како годинама уназад није било значајних прихода, уколико је претходна власт позитивно пословала, поручују одборници ПДП-а.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Само напријед

17.09.2021 14:40

Мала била на одмору па недавно дошла

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.09.2021 18:14

Сви буџети су већи,пораст цијена и дијаспора.

Name

Хало нељуди

17.09.2021 15:31

Стаје кукавуцки странацки војници СНСД а. Немате ни цасти ни образа.Слусате покваребог у лопивског воду. Мозак вам затупи од небулозних идеја.Васа фасистицка доктрина говори и вама самима.Јорупција владЈуце клике и њихово богацење вас прве осиромасује и доводи вас на руб егзистенције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

17.09.2021 17:06

Није баш пријатно гледати како лова одлази за праве ставари, умјесто да иде у џепове наших "патриота", који волонтирају, раде џаба, из љубави према отаџбини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

17.09.2021 17:09

Ста је урадјено до сад? Виска це бити колико хоцес је градонацелник ниста није градио,цак напротив није ни срусио обецано

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

17.09.2021 19:04

Па за СНСД грађани нису народ коме треба градити. За њих су народ само тајкуни и породице. За њих су стално и радили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

18.09.2021 11:46

Наравно да новца има, само га треба правилно расподијелити, и преусмјерити, за опсте добро грађана Б. Луке, а не у приватне ђепове тајкуна у градсој управи, сто Станивуковиц стално нагласава! Подрска Станивуковицу!!

ОДГОВОРИТЕ