Највиши национални интерес је борба против корупције

„Поштујемо пресумпцију невиности и зато нема потребе да се бацају димне бомбе о националним интересима Републике Српске, него треба пустити правосуђе да ради свој посао. Највиши национални интерес Републике Српске јесте борба против корупције и испитивање поријекла имовине свих функционера“, поручила је Пандуревић.

Република Српска 17.09.2021 | 15:08
Највиши национални интерес је борба против корупције

- Тешко је повјеровати, након деценију и по инертности свих тужилаштава по питању криминала и корупције, да ће афера око злоупотреба набавки медицинске опреме током ванредне ситуације бити расвијетљена до краја и да ће одговарати сви виновници, а посебно налогодавци и диригенти из сјене, изјавила је Александра Пандуревић, члан Главног одбора СДС.

„Надамо се да ће се републичко тужилаштво позабавити и вишеструко преплаћеним вакцинама Спутњик које смо плаћали 35 долара а оне коштају 19 долара, па да видимо да ли су трошкови транспорта, дистрибуције и маржа 15 долара за двије дозе вакцине“, казала је Пандуревић. 

Она је подсјетила да је у вријеме пандемије и ванредне ситуације истицано да је то рат са невидљивим непријатељем. 

„Свако ко у рату, па и овом са вирусом, искористи ванредно стање да украде и марку је ратни профитер и треба да одговара строжије него у нормалним околностима. Ту не постоји никакво српско јединство нити се иза њега може и смије скривати криминал на невољи народа“, навела је Пандуревић.

Српска демократска странка, каже Пандуревић, подржава Републичко тужилаштво да професионално уради свој посао, без политичких притисака и утицаја и позива их да, између осталог, утврде да ли су приведена лица била само марионете које су спроводиле налоге политичких центара моћи. 

„То је лако урадити пратећи трагове новца. Ако господин Зељковић живи скромно и нема новац, као што тврди његов партијски шеф, треба видјети на чијим рачунима је онда заиста завршавао новац. Кривично дјело је да се и другом омогући незаконито стицање новца на штету буџета Републике Српске и њених грађана“, наводи Пандуревић.

Такође, додаје она,  очекујемо да Тужилаштво утврди да ли је неко утицао на господина Зељковића у вријеме док није био доступан Тужилаштву, и ако јесте да и та лица одговарају макар због ометања истраге.

„Поштујемо пресумпцију невиности и зато нема потребе да се бацају димне бомбе о националним интересима Републике Српске, него треба пустити правосуђе да ради свој посао. Највиши национални интерес Републике Српске јесте борба против корупције и испитивање поријекла имовине свих функционера“, поручила је Пандуревић.

(БН)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Аооо

17.09.2021 13:17

Еси се удала, љепотице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.09.2021 19:09

Наравно. У праву си Александра као и увијек. Треба тјерати лопове до краја без милости.

Name

Аналитика

17.09.2021 13:26

Јесте највеци проблем корупција, али то је последица, а узрок је одсуство етике струке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биги

17.09.2021 13:32

Моје је мисљење да је највеци национални интерес Закон о поријеклу имовине, и закон о раду. Затим контрола Органа који врсе надзор над спроводјем ових закона, тј Инспекората и МУП-а РС. Јос један национални интерес је тотална цистка у правосудју. Затим, највеци национални интерес је једно радно мјесто, тј једна функција по цовјеку. Не мозете ви имати 5 6 или висе функција, док нам је истовремено сваки други млад цовјек незапослен и док нам се комплетне породице одлазе одавде главом без обзира. Затим, закон о платама! Ви о тој борби против корупције паламудите сваки други дан, и тако вец 20 година. Резултате те трлабабаланије видимо сви. Док год се ови закони и регулативе не усвоје, тј измијене и допуне, не вјерујем вам ниста, и из ината вама пљацкасима српског народа, гласам за мањине и небитне кандидате на изборима. А толико ми сви заједно идете на ону ствар да цу од сад поцети гласати за босњацке и хрватске кандидате, за црног цигана, али вама недам легитимитет да узимате плате министарске за паламудјење и трлабабаланисање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.09.2021 18:59

Браво за коментар!

Name

xxx

17.09.2021 13:43

треба прво испитат порекло имовине акоје стеко правилно и радом некаму и остане акоје лоповија нема доказа какоје стеко одузет и све дрзави предат а он правац фоца или туњице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

17.09.2021 13:55

Ја од када није и тебе било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

17.09.2021 14:22

Ко је ова цица? Нисам је до сада ведео. Свидја мисе опасно,а има и здраве зубе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

17.09.2021 14:23

Није то корупција, ово што ови опљачкаше бога оца у РС, што рече Миле ово није наша држава и ми не пљачкамо наше него туђе и тако уништавамо и подривамо туђу државу и тако ћемо је уништити економски, исјећемо им сву шуму, потровати воде и преградити и ево им онда нек живе ми одосмо са благом, напред наши

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

17.09.2021 14:31

Браво Александра ако се то уради и доказе поријекло бице мали затвори ал најбоље би за њи било да јос ради Голи Оток

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брацо

17.09.2021 14:36

Ваша питања нису везана за оно што жена каже.Каже оно што је тачно. Криминалци разорише РС. Треба их хитно процесуирати.Губе сваког дана штићенике и криминалце у правосуђу. Тако је драга Александра. Што жешће по багри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле коњ

17.09.2021 14:47

Добра, к´о доброта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

17.09.2021 15:37

Није, наш највећи национални интерес је да што више опљачкао ову земљу да прије пропадне а ми се онда отцијепимо, ви не разумјете високу политику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварност

17.09.2021 16:07

Ма дајте молим вас, сви сте исти, само причате и констатујете што и птице на грани знају. Дочепали се фотеља, добрих примања и држите предавање, шта би било, када би било. Ником не вјерујем, јер је очито да омладина одлази, а обични грађани све теже живе. Као у вашој странци поштено зарадили то што имају???? Гадите се бароду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.09.2021 17:58

Браво,највише цијеним такве који су свјесни да су они сви исти.

Name

Ања

17.09.2021 17:09

Највеци национални интерес је Додика и свиту стрпати у затвор и одузети им сто су покрали. На власт довести струцне,образоване и цестите људе који неце србовати вец це се бавити стварним зивотом, дакле људе којима це економија, независно судство, образовање и здравство бити приоритет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имате ли уопсте идеју

17.09.2021 19:03

када бисмо одузели мафијасима ста су покрали, колико би дрзава била богатија?

Name

Аналитичар

17.09.2021 19:09

Ања, све квалитетно је из РС протерано и отишло!

Name

Ре

17.09.2021 19:57

Сви ми знамо бар по 3-4 човјека непозната јавности које би закон о поријеклу имовине стрпо у затвор.Само спискове правит и кренит редом,а одузети све осим гаћа.

Name

Крис

17.09.2021 18:12

Како овај криминалац замазује очи свом народу (са измишљеном мрзњом против срба и националном угрозеношцу). Само да мозе сто више стеци иметка за себе, унучад па цак и праунучад. Смјесно је гледати како тај народ пати а невиди свог великог србина ста ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

18.09.2021 04:14

Га га га...већ 20 година. Идете сви на живце.

ОДГОВОРИТЕ