Najviši nacionalni interes je borba protiv korupcije

„Poštujemo presumpciju nevinosti i zato nema potrebe da se bacaju dimne bombe o nacionalnim interesima Republike Srpske, nego treba pustiti pravosuđe da radi svoj posao. Najviši nacionalni interes Republike Srpske jeste borba protiv korupcije i ispitivanje porijekla imovine svih funkcionera“, poručila je Pandurević.

Republika Srpska 17.09.2021 | 15:08
Najviši nacionalni interes je borba protiv korupcije

- Teško je povjerovati, nakon deceniju i po inertnosti svih tužilaštava po pitanju kriminala i korupcije, da će afera oko zloupotreba nabavki medicinske opreme tokom vanredne situacije biti rasvijetljena do kraja i da će odgovarati svi vinovnici, a posebno nalogodavci i dirigenti iz sjene, izjavila je Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS.

„Nadamo se da će se republičko tužilaštvo pozabaviti i višestruko preplaćenim vakcinama Sputnjik koje smo plaćali 35 dolara a one koštaju 19 dolara, pa da vidimo da li su troškovi transporta, distribucije i marža 15 dolara za dvije doze vakcine“, kazala je Pandurević. 

Ona je podsjetila da je u vrijeme pandemije i vanredne situacije isticano da je to rat sa nevidljivim neprijateljem. 

„Svako ko u ratu, pa i ovom sa virusom, iskoristi vanredno stanje da ukrade i marku je ratni profiter i treba da odgovara strožije nego u normalnim okolnostima. Tu ne postoji nikakvo srpsko jedinstvo niti se iza njega može i smije skrivati kriminal na nevolji naroda“, navela je Pandurević.

Srpska demokratska stranka, kaže Pandurević, podržava Republičko tužilaštvo da profesionalno uradi svoj posao, bez političkih pritisaka i uticaja i poziva ih da, između ostalog, utvrde da li su privedena lica bila samo marionete koje su sprovodile naloge političkih centara moći. 

„To je lako uraditi prateći tragove novca. Ako gospodin Zeljković živi skromno i nema novac, kao što tvrdi njegov partijski šef, treba vidjeti na čijim računima je onda zaista završavao novac. Кrivično djelo je da se i drugom omogući nezakonito sticanje novca na štetu budžeta Republike Srpske i njenih građana“, navodi Pandurević.

Takođe, dodaje ona,  očekujemo da Tužilaštvo utvrdi da li je neko uticao na gospodina Zeljkovića u vrijeme dok nije bio dostupan Tužilaštvu, i ako jeste da i ta lica odgovaraju makar zbog ometanja istrage.

„Poštujemo presumpciju nevinosti i zato nema potrebe da se bacaju dimne bombe o nacionalnim interesima Republike Srpske, nego treba pustiti pravosuđe da radi svoj posao. Najviši nacionalni interes Republike Srpske jeste borba protiv korupcije i ispitivanje porijekla imovine svih funkcionera“, poručila je Pandurević.

(BN)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Aooo

17.09.2021 13:17

Esi se udala, ljepotice

ODGOVORITE
Name

Re

17.09.2021 19:09

Naravno. U pravu si Aleksandra kao i uvijek. Treba tjerati lopove do kraja bez milosti.

Name

Analitika

17.09.2021 13:26

Jeste najveci problem korupcija, ali to je posledica, a uzrok je odsustvo etike struke!

ODGOVORITE
Name

Bigi

17.09.2021 13:32

Moje je misljenje da je najveci nacionalni interes Zakon o porijeklu imovine, i zakon o radu. Zatim kontrola Organa koji vrse nadzor nad sprovodjem ovih zakona, tj Inspekorata i MUP-a RS. Jos jedan nacionalni interes je totalna cistka u pravosudju. Zatim, najveci nacionalni interes je jedno radno mjesto, tj jedna funkcija po covjeku. Ne mozete vi imati 5 6 ili vise funkcija, dok nam je istovremeno svaki drugi mlad covjek nezaposlen i dok nam se kompletne porodice odlaze odavde glavom bez obzira. Zatim, zakon o platama! Vi o toj borbi protiv korupcije palamudite svaki drugi dan, i tako vec 20 godina. Rezultate te trlababalanije vidimo svi. Dok god se ovi zakoni i regulative ne usvoje, tj izmijene i dopune, ne vjerujem vam nista, i iz inata vama pljackasima srpskog naroda, glasam za manjine i nebitne kandidate na izborima. A toliko mi svi zajedno idete na onu stvar da cu od sad poceti glasati za bosnjacke i hrvatske kandidate, za crnog cigana, ali vama nedam legitimitet da uzimate plate ministarske za palamudjenje i trlababalanisanje.

ODGOVORITE
Name

Re

17.09.2021 18:59

Bravo za komentar!

Name

xxx

17.09.2021 13:43

treba prvo ispitat poreklo imovine akoje steko pravilno i radom nekamu i ostane akoje lopovija nema dokaza kakoje steko oduzet i sve drzavi predat a on pravac foca ili tunjice

ODGOVORITE
Name

Ilija

17.09.2021 13:55

Ja od kada nije i tebe bilo.

ODGOVORITE
Name

Tito

17.09.2021 14:22

Ko je ova cica? Nisam je do sada vedeo. Svidja mise opasno,a ima i zdrave zube.

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

17.09.2021 14:23

Nije to korupcija, ovo što ovi opljačkaše boga oca u RS, što reče Mile ovo nije naša država i mi ne pljačkamo naše nego tuđe i tako uništavamo i podrivamo tuđu državu i tako ćemo je uništiti ekonomski, isjećemo im svu šumu, potrovati vode i pregraditi i evo im onda nek žive mi odosmo sa blagom, napred naši

ODGOVORITE
Name

DA

17.09.2021 14:31

Bravo Aleksandra ako se to uradi i dokaze porijeklo bice mali zatvori al najbolje bi za nji bilo da jos radi Goli Otok

ODGOVORITE
Name

Braco

17.09.2021 14:36

Vaša pitanja nisu vezana za ono što žena kaže.Kaže ono što je tačno. Kriminalci razoriše RS. Treba ih hitno procesuirati.Gube svakog dana štićenike i kriminalce u pravosuđu. Tako je draga Aleksandra. Što žešće po bagri.

ODGOVORITE
Name

Mile konj

17.09.2021 14:47

Dobra, k´o dobrota!

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

17.09.2021 15:37

Nije, naš najveći nacionalni interes je da što više opljačkao ovu zemlju da prije propadne a mi se onda otcijepimo, vi ne razumjete visoku politiku

ODGOVORITE
Name

Stvarnost

17.09.2021 16:07

Ma dajte molim vas, svi ste isti, samo pričate i konstatujete što i ptice na grani znaju. Dočepali se fotelja, dobrih primanja i držite predavanje, šta bi bilo, kada bi bilo. Nikom ne vjerujem, jer je očito da omladina odlazi, a obični građani sve teže žive. Kao u vašoj stranci pošteno zaradili to što imaju???? Gadite se barodu.

ODGOVORITE
Name

Re

17.09.2021 17:58

Bravo,najviše cijenim takve koji su svjesni da su oni svi isti.

Name

Anja

17.09.2021 17:09

Najveci nacionalni interes je Dodika i svitu strpati u zatvor i oduzeti im sto su pokrali. Na vlast dovesti strucne,obrazovane i cestite ljude koji nece srbovati vec ce se baviti stvarnim zivotom, dakle ljude kojima ce ekonomija, nezavisno sudstvo, obrazovanje i zdravstvo biti prioritet.

ODGOVORITE
Name

Imate li uopste ideju

17.09.2021 19:03

kada bismo oduzeli mafijasima sta su pokrali, koliko bi drzava bila bogatija?

Name

Analitičar

17.09.2021 19:09

Anja, sve kvalitetno je iz RS proterano i otišlo!

Name

Re

17.09.2021 19:57

Svi mi znamo bar po 3-4 čovjeka nepoznata javnosti koje bi zakon o porijeklu imovine strpo u zatvor.Samo spiskove pravit i krenit redom,a oduzeti sve osim gaća.

Name

Kris

17.09.2021 18:12

Kako ovaj kriminalac zamazuje oči svom narodu (sa izmišljenom mrznjom protiv srba i nacionalnom ugrozenošcu). Samo da moze sto više steci imetka za sebe, unučad pa cak i praunučad. Smjesno je gledati kako taj narod pati a nevidi svog velikog srbina sta radi.

ODGOVORITE
Name

D

18.09.2021 04:14

Ga ga ga...već 20 godina. Idete svi na živce.

ODGOVORITE