Мјере у Италији прве у Европи и међу најстрожијим

Италија ће увести обавезне "зелене пропуснице" за све запослене, доказ о вакцинацији, негативном тесту или опоравку од вируса, а нове мјере владе у Риму прве су у Европи и сматра се да су међу најстрожијим у свијету.

Свијет 17.09.2021 | 09:19
Мјере у Италији прве у Европи и међу најстрожијим

Како сазнаје ББЦ, свако ко нема пропусницу биће суочен са суспензијом са посла и могућношћу да му плата буде суспендована након пет дана без пропуснице.

Ова мјера, која би требало да ступи на снагу 15. октобра, има за циљ повећање вакцинације у земљи која је иначе тешко погођена ширењем корона вируса.

Зелене ковид пропуснице су дигитално обрађени документи који се већ траже за улазак на италијанске железничке станице, биоскопе, за одлазак у ресторане, теретане и на базене.

Наставно особље у образовним институцијама у Италији такође мора да посједује ове пропуснице, а према писању медија због неиспуњавања ове обавезе неки наставници су наводно враћени с посла.

Италијанска влада одобрила је нови закон којим се ова обавеза уводи у свим секторима, а предузећа и радници који буду ухваћени без пропуснице могли би да буду кажњени новчаном казном у износу до 1.500 евра.

Најављујући ову нову мјеру министар здравства Италије Роберто Сперанца указао је да ће она побољшати епидемиолошку безбједност и процес имунизације учинити ефикаснијим.

Упркос противљења вакцинацији гласне мањине Италијана, већина је подржали владину кампању вакцинације, па је скоро 65 одсто Италијана до сада потпуно вакцинисано, али инфекције су ипак у порасту због ширења заразније делта варијанте вируса.

(Тањуг)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

X

17.09.2021 07:58

Фасизам на дјелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тја.

17.09.2021 08:26

Фашизам на дијелу, право на рад шта је сљедеће право гласа, право слободног кретања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.09.2021 09:14

Поштовани, право на живот је основно људско право и испред је права на рад. То сте заборавили. Поз.

Name

Ноле

17.09.2021 10:18

А циме то невакцинисани угрозавају твоје право на зивот,кад и ви вакцинисани обољевате и преносите вирус???

Name

Ре ноле

17.09.2021 17:24

Знас ли је 95% у болници невакцинисаних? Узми мало читај и нешто друго

Name

Горан

17.09.2021 08:34

Хахахахаха, делта варијанта. Па цовјек стварно мора бити екстремно глуп да вјерује у те глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.09.2021 11:14

не глуп него ДЕБИЛ

Name

Рw дебил

17.09.2021 17:16

А да је тебе узмем за рукицу и одведем до болнице да их видиш како се боре за дашак зрака? Како се распадају од болова и себи не могу доћи? Због вас кретена незналица сада мутирао да иде на дјецу већу? Како то некавцинисан угрозавас мене? Е па да ти објасним, ти си му савршена подлога да он може даље и даље да мутира, јел ти јасно то? Ти као здрав цовјек који yе не вакцинишес угрожавас сваког болесног који не смије, дјецу и труднице.... узимаш нам докторе и право на лијецење за друге ствари јер морају да се боре за животе вас невакцинисаних! Кад додје до сљедеће мутације и предјела на малу дјецу, вас који мозете а нећете да примите вакцину бих само пустила до врата болнице да вас лијеве на паркингу.

Name

....

17.09.2021 17:19

Свака нова зараза је мала мутација вируса, ето како ме угрожава, мене не ја сам је примио али моје дијете угрожавас!