"И да Ајнштајн предложи буџет, они га неће подржати"

Поводом наредне сједнице Скупштине града Бањалука, на којој ће једна од главних тачака бити приједлог ребаланса буџета, огласио се Градски одбор СНСД, наводећи да нису задовољни и да градоначелник Драшко Станивуковић није се са њима консултовао, него, како наводе, изражава своју самовољу и не ради у интересу града. одговор е стигао и од градоначелника.

Република Српска 16.09.2021 | 20:10
"И да Ајнштајн предложи буџет, они га неће подржати"

Поводом наредне сједнице Скупштине града Бањалука, на којој ће једна од главних тачака бити приједлог ребаланса буџета, огласио се Градски одбор СНСД, наводећи да нису задовољни и да градоначелник Драшко Станивуковић није се са њима консултовао, него, како наводе, изражава своју самовољу и не ради у интересу града.

Градоначелник Бањалуке им је одговорио да је буџет највећи у посљедњих 15 година, те да ће сва средства бити усмјерена за добробит грађана.

"И да Ајнштајн предложи буџет, они га неће подржати. То је рекао Додик када су избори завршени и данас се то дешава. Ја нисам Ајнштајн, али одговорно тврдим да смо предложили најквалитетнији могући ребаланс буџета. Он је 17 милиона већи. Да ли ће то неко рећи да је због овог или због оног, буџет је већи. У њему се налази повољнији јавни превоз, у њему се налази бесплатан јавни превоз за одређене категорије становништва, суфинансирање вртића... Дакле све оне ствари иза којих ми стојимо и за које су важне и за које су они говорили многи инфраструктурни пројекти, не знам зашто им онда не ваља", казао је Станивуковић.

Из градског одбора СНСД-а наводе да градоначелник штеди на здравственим радницима и породиљама, те кажу да су додатна задужења кроз емисију обвезница непотребна. 

"Није лијепо да није уважио наше предлоге од 500 марака за породиље и за здравствене раднике, да то нигдје не спомиње. Није лијепо да без икаквих консултација да доноси неке по мени нелогичне одлуке, толики ребаланс, а ми се задужујемо, правимо обвезнице идемо у нова задужења", каже Маринко Умићевић, одборник СНСД-а у Скупштини града.

- Буџетом су обухваћени сви пројекти за добробит грађана - наводи Станивуковић.

За помоћ породиљама, каже он, биће издвојено милион марака, и то ће бити уплаћено у октобру.

- Такође, здравствени радници добиће повећање плате те многе друге накнаде, тврди Станивуковић и додаје да су из СНСД-а раније говорили да нема у приједлогу буџету инфраструктурних пројеката, пут у Мотике, пут Шарговац, пут Пријечани, пут Дебељаци.

"Данас када смо све то ставили у ребаланс буџета они кажу па то не ваља. Зашто се идемо кроз емисију обвезница да урадимо додатне важне ствари за наш град, па ето имамо ту могућност. Наш буџет је сада 166 милиона без било каквог задужења, без било какве емисије обвезница. Хоћемо да идемо са емисијом обвезница да још додатно урадимо инфрастуктурне пројекте за шест милиона - објашњава први човјек Бањалуке.

Одборници СНСД-а позивају градоначелника са коалиционим партнерима да у понедјељак разговарају о буџету, те су додали да ће након тога одлучити да ли ће подржати предложени ребаланс буџета.

Станивуковић је рекао да ће се радо одазвати том позиву, како би разјаснили спорна питања.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Домацин

16.09.2021 20:56

Залост и пропаст,да ли цемо икада кренути напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

17.09.2021 11:53

Како да кренемо напред када смо се избором Жутог вратили три корака уназад!

Name

Ех

16.09.2021 21:07

Када видим оног папка Топица да несто коментарисе онда знам гдјесмо јер да му није било оца у МЕТАЛСКОЈ СКОЛИ никада је неби заврсио а сада се прави паметан а незна колико је ГЛУП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чуј

16.09.2021 21:39

Каже Умићевић не треба нам задужење. А ћутиш лудо када ови на републичком нивоу нас задуже милијарду марака и то у једној години. Фујјјј. Гдје је новац од акциза на нафту за градњу аутопутева и што се за приједор гради из кредита. Јој јој. Само напред Драшко , имаш све већу подршку и владаћеш 20 година бар

Name

Да Али

16.09.2021 22:03

Бахатизам и хапанизам су му јача страна, из тих предмета је имао чисту петицу.

Name

ЈЕСЕН СТИЗЕ

16.09.2021 22:30

САМО ПОЛАКО,СМИРЕНО,ДОДИК ПОКУСАВА ДА БЛОКИРА БИХ,ЗАТИМ БАЊА ЛУКУ,А СВА ЈАВНА ОРЕДУЗЕЦА ЈЕ БЛОКИРАО ХЕР СУ У ГУБИТКУ.ОН ПЕРЕ СЕБЕ,А ЗРТВОВАЦЕ СВЕ ОВЕ СТО ИДУ ЗА ЊИМ ,ПА И ТЕ ПОСЛАНИКЕ У БАЊА ЛУЦИ.КАД ОПЕРЕ СЕБЕ,СА ЊИМА ЦЕ БРИСАТИ ЦИПЕЛЕ.ЗАСТО СА СОБОМ НЕ ВОДИ ЦЛАНОВЕ СНСД,ВЕЦ СВОГА СИНА.ЊЕМУ ВЈЕРУЈЕ,А ВИ МУ СЛУЗИТЕ ЗА ЗАСТИТУ ЊЕГА И ЊЕГОВЕ ФАМЕЛИЈЕ.

Name

КВ

16.09.2021 21:48

Не може се са сектом лако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

16.09.2021 23:36

Ово је онај мајмун што је набаљао ножеве за студентски дом од 6000 па послије мјесец дана опет оштрење 6000.Право говедо и поштењачина овај Топић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

16.09.2021 23:36

Људи моји па шта здравствени радници имају са градом? Ваљда их треба држава и министарство здравља да плаћа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сасха

17.09.2021 08:01

Гледај слике на зиду, исто Ким... страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

17.09.2021 12:14

Били сте на власти 20 година,имали сте прилику да дате и породиљама и борцима,срам вас било багро црвена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Други

17.09.2021 12:33

Срам да вас буде, вама ништа не одговара што је позитивно за народ. Зашто влада не повећа плате, субвенције и остало? Драшко, само напред имаш пуну подршку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКО

17.09.2021 17:48

ГОСПОДИНЕ СТАНИВУКОВИЋУ ТИ СИ ЈЕДИНА СВИЈЕТЛА ТАЧКА ОВОМ НАРАДУ.САМО НАПРИЈЕД УЗ ТЕБЕ СМО.

Name

Зоки

18.09.2021 21:34

Маринко умицевиц се на скупстини залазе за труднице.а јавно је прицао како це својим радницама куповати антибеби пилуле да не радјају и да не иду на боловање.најбоље му је да цути јер оцигледно незна ста прица. И такви да доносе неке одлуке у скупстини града.срамота.пропаст.

ОДГОВОРИТЕ