"I da Ajnštajn predloži budžet, oni ga neće podržati"

Povodom naredne sjednice Skupštine grada Banjaluka, na kojoj će jedna od glavnih tačaka biti prijedlog rebalansa budžeta, oglasio se Gradski odbor SNSD, navodeći da nisu zadovoljni i da gradonačelnik Draško Stanivuković nije se sa njima konsultovao, nego, kako navode, izražava svoju samovolju i ne radi u interesu grada. odgovor e stigao i od gradonačelnika.

Republika Srpska 16.09.2021 | 20:10
"I da Ajnštajn predloži budžet, oni ga neće podržati"

Povodom naredne sjednice Skupštine grada Banjaluka, na kojoj će jedna od glavnih tačaka biti prijedlog rebalansa budžeta, oglasio se Gradski odbor SNSD, navodeći da nisu zadovoljni i da gradonačelnik Draško Stanivuković nije se sa njima konsultovao, nego, kako navode, izražava svoju samovolju i ne radi u interesu grada.

Gradonačelnik Banjaluke im je odgovorio da je budžet najveći u posljednjih 15 godina, te da će sva sredstva biti usmjerena za dobrobit građana.

"I da Ajnštajn predloži budžet, oni ga neće podržati. To je rekao Dodik kada su izbori završeni i danas se to dešava. Ja nisam Ajnštajn, ali odgovorno tvrdim da smo predložili najkvalitetniji mogući rebalans budžeta. On je 17 miliona veći. Da li će to neko reći da je zbog ovog ili zbog onog, budžet je veći. U njemu se nalazi povoljniji javni prevoz, u njemu se nalazi besplatan javni prevoz za određene kategorije stanovništva, sufinansiranje vrtića... Dakle sve one stvari iza kojih mi stojimo i za koje su važne i za koje su oni govorili mnogi infrastrukturni projekti, ne znam zašto im onda ne valja", kazao je Stanivuković.

Iz gradskog odbora SNSD-a navode da gradonačelnik štedi na zdravstvenim radnicima i porodiljama, te kažu da su dodatna zaduženja kroz emisiju obveznica nepotrebna. 

"Nije lijepo da nije uvažio naše predloge od 500 maraka za porodilje i za zdravstvene radnike, da to nigdje ne spominje. Nije lijepo da bez ikakvih konsultacija da donosi neke po meni nelogične odluke, toliki rebalans, a mi se zadužujemo, pravimo obveznice idemo u nova zaduženja", kaže Marinko Umićević, odbornik SNSD-a u Skupštini grada.

- Budžetom su obuhvaćeni svi projekti za dobrobit građana - navodi Stanivuković.

Za pomoć porodiljama, kaže on, biće izdvojeno milion maraka, i to će biti uplaćeno u oktobru.

- Takođe, zdravstveni radnici dobiće povećanje plate te mnoge druge naknade, tvrdi Stanivuković i dodaje da su iz SNSD-a ranije govorili da nema u prijedlogu budžetu infrastrukturnih projekata, put u Motike, put Šargovac, put Priječani, put Debeljaci.

"Danas kada smo sve to stavili u rebalans budžeta oni kažu pa to ne valja. Zašto se idemo kroz emisiju obveznica da uradimo dodatne važne stvari za naš grad, pa eto imamo tu mogućnost. Naš budžet je sada 166 miliona bez bilo kakvog zaduženja, bez bilo kakve emisije obveznica. Hoćemo da idemo sa emisijom obveznica da još dodatno uradimo infrastukturne projekte za šest miliona - objašnjava prvi čovjek Banjaluke.

Odbornici SNSD-a pozivaju gradonačelnika sa koalicionim partnerima da u ponedjeljak razgovaraju o budžetu, te su dodali da će nakon toga odlučiti da li će podržati predloženi rebalans budžeta.

Stanivuković je rekao da će se rado odazvati tom pozivu, kako bi razjasnili sporna pitanja.

(BN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Domacin

16.09.2021 18:56

Zalost i propast,da li cemo ikada krenuti naprijed!

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

17.09.2021 09:53

Kako da krenemo napred kada smo se izborom Žutog vratili tri koraka unazad!

Name

Eh

16.09.2021 19:07

Kada vidim onog papka Topica da nesto komentarise onda znam gdjesmo jer da mu nije bilo oca u METALSKOJ SKOLI nikada je nebi zavrsio a sada se pravi pametan a nezna koliko je GLUP.

ODGOVORITE
Name

Čuj

16.09.2021 19:39

Kaže Umićević ne treba nam zaduženje. A ćutiš ludo kada ovi na republičkom nivou nas zaduže milijardu maraka i to u jednoj godini. Fujjjj. Gdje je novac od akciza na naftu za gradnju autoputeva i što se za prijedor gradi iz kredita. Joj joj. Samo napred Draško , imaš sve veću podršku i vladaćeš 20 godina bar

Name

Da Ali

16.09.2021 20:03

Bahatizam i hapanizam su mu jača strana, iz tih predmeta je imao čistu peticu.

Name

JESEN STIZE

16.09.2021 20:30

SAMO POLAKO,SMIRENO,DODIK POKUSAVA DA BLOKIRA BIH,ZATIM BANJA LUKU,A SVA JAVNA OREDUZECA JE BLOKIRAO HER SU U GUBITKU.ON PERE SEBE,A ZRTVOVACE SVE OVE STO IDU ZA NJIM ,PA I TE POSLANIKE U BANJA LUCI.KAD OPERE SEBE,SA NJIMA CE BRISATI CIPELE.ZASTO SA SOBOM NE VODI CLANOVE SNSD,VEC SVOGA SINA.NJEMU VJERUJE,A VI MU SLUZITE ZA ZASTITU NJEGA I NJEGOVE FAMELIJE.

Name

KV

16.09.2021 19:48

Ne može se sa sektom lako

ODGOVORITE
Name

Uroš

16.09.2021 21:36

Ovo je onaj majmun što je nabaljao noževe za studentski dom od 6000 pa poslije mjesec dana opet oštrenje 6000.Pravo govedo i poštenjačina ovaj Topić.

ODGOVORITE
Name

Realista

16.09.2021 21:36

Ljudi moji pa šta zdravstveni radnici imaju sa gradom? Valjda ih treba država i ministarstvo zdravlja da plaća?

ODGOVORITE
Name

Sasha

17.09.2021 06:01

Gledaj slike na zidu, isto Kim... strasno

ODGOVORITE
Name

Banja luka

17.09.2021 10:14

Bili ste na vlasti 20 godina,imali ste priliku da date i porodiljama i borcima,sram vas bilo bagro crvena.

ODGOVORITE
Name

Drugi

17.09.2021 10:33

Sram da vas bude, vama ništa ne odgovara što je pozitivno za narod. Zašto vlada ne poveća plate, subvencije i ostalo? Draško, samo napred imaš punu podršku.

ODGOVORITE
Name

MIRKO

17.09.2021 15:48

GOSPODINE STANIVUKOVIĆU TI SI JEDINA SVIJETLA TAČKA OVOM NARADU.SAMO NAPRIJED UZ TEBE SMO.

Name

Zoki

18.09.2021 19:34

Marinko umicevic se na skupstini zalaze za trudnice.a javno je pricao kako ce svojim radnicama kupovati antibebi pilule da ne radjaju i da ne idu na bolovanje.najbolje mu je da cuti jer ocigledno nezna sta prica. I takvi da donose neke odluke u skupstini grada.sramota.propast.

ODGOVORITE