Тужилаштво провјерава 3,2 милиона КМ Зељковићевих корона тендера

Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство Републике Српске и узданица Ненада Стевандића, лидера Уједињене Српске, јутрос је ухапшен у полицијској акцији по налогу Републичког јавног тужилаштва.

Република Српска 16.09.2021 | 12:35
Тужилаштво провјерава 3,2 милиона КМ Зељковићевих корона тендера

Тендерски криминал тежак 3.198.195 КМ коначно је дошао под тужилачку лупу, па су због „Цовид уговора“ са фирмама „Процонтрол“ и „Травел Фор Фун“ иза решетака тренутно и Славко Бојић, Саша Марковић, али и директор фирме „Промединг“ Драган Дубравац.

Према документацији која је у посједу Журнала, тужиоци су мјесецима прикупљали информације о куповини заштитних одијела, маски и неконтактних топломјера од туристичке агенције „Травел фор Фун“ Саше Марковића за 3.198.195 КМ, те набавци 50.000 респираторних маски за 403.650 КМ од фирме „Процонтрол“ Славка Бојића.

И Бојићева фирма регистрована за ахитектонске и инжењерске дјелатности, као и Марковићева туристичка агенција, за партнера у послу одабрале су, како је наведено у одлукама о додјели уговора ИЈЗ, Дубравчев „Промединг“ из Лакташа, који је заправо само улазница у послове за које нису квалификовани. То се јасно види и из обавјештења о додјелама уговора гдје је директор Института јасно навео да је преговарао само са „Процонтрол“ и „Травел Фор Фун“.

Зељковић, који је јуче бјежао од полиције, приликом директне погодбе посла посредством нетранспарентног преговарачког поступка без објаве обавјештења у јавности, није се либио да „потегне“ за чланом 10. Закона о јавним набавкама Босне и Херцеговине. Хитност у трошењу милиона марака јавног новца правдао је „спречавањем и сузбијањем корона вируса“. Уговоре са пријатељима Милорада Додика, члана Предсједништва БиХ, потписао је 27. марта и 10. априла, у вријеме када је становништво РС увелико било затварано у полицијски карантин.

Журнал је 23. марта ове године објавио:

„Са нових 19 директних споразума вршилац дужности директора Института за јавно здравство РС Бранислав Зељковић дошао је до цифре од 262 уговора на која је потрошио 16.419.923 КМ буџетског новца. За све ово није му била потребна ни пуна пандемијска година. Са ‘рука руци’ уговорима кренуо је 12. марта 2020, а до милионске цифре дошао је девет мјесеци касније, 24. децембра. Док гласно говори о увођењу репресивнијих мјера за грађане и колапсу здравственог система у РС, потпуно опуштено троши буџетски новац пазарећи код фими које сам бира“.

Тај посљедњи тендерски низ потписао је у само два дана децембра 2020. Одабрао је 15 фирми и раздијелио им 8.849 КМ, које није имао на уму док је састављао план јавних набавки за прошлу годину. “Ситније” послове порески обвезници 15. децембра платили су фирмама “Кефо”, “Синеx лабораторија”, “Агромеханика”, “Бисцоммерце”, Косић компанија”, “Ц-ауто”, “Аqуа тим”, “Тенен”, “Центрум Траде” и “Сингерица лифт”, а 24. децембра “Сампро Софтwаре”, “Манагемент Сyстемс Цертифицатион”, СП “Чола”, “Визија комуникације” и “Сатwорк”.

Зељковићу ово свакако није први пут. Како је Журнал писао, од 16. до 30. новембра прошле године потписано је чак 157 директних споразума вриједних око 117.000 КМ, а у само два случаја били су познати предмети уговора. Другим ријечима, за чак 155 уговора на које је ставио потпис уопште није навео шта је конкретно куповао и плаћао.

У једном дану с њемачком фирмом “РадПро Интернатионал ГмбХ“ кадар Уједињене Српске потписао је два уговора вриједна 12.974 КМ. Фирми „Ариес“ су у два дана додијељена два уговора вриједна 8.365 КМ. „Минт ИЦТ“, компанија која се бави услугама пројектовања, одржавања и испоруке информационих система и пратеће опреме, од Института је добила 7.482 КМ, „ЕФ РЕВИЗОР“ 6.961 КМ, „Графиx С.П.“ 6.739 КМ…
Највише директних споразума потписао је са штампаријом „ОЦТОПРИНТ“ – осам набавки вриједних 3.963 КМ, фирмом “ЕЛЕКТРО РАЧИЋ“- шест набавки у вриједности од 3.738 КМ, „ЕНА” – пет набавки од 4.254 КМ, „ГМТЕЛ ЛОГИСТИЦС“ – пет набавки вриједних 5.996 КМ…

Погријешили смо, нећемо више

За цјепкање јавних набавки и дијељење уговора мимо Закона Зељковић је неспретно покушао да се оправда. У допису Журналу стајало је:
“Приликом уношења поступака јавних набавки које помињете у свом допису у апликацију портала Јавних набавки БиХ, дошло је до техничке грешке приликом које је у поље ‘Назив и предмет уговора’ унесен редни број поступка из Књиге улазних фактура.

У наредном периоду покушаћемо да то исправимо. Поменуте процедуре нису проведене само у једном мјесецу, већ у периоду од неколико мјесеци, али су због оптерећености надлежне службе која се бави јавним набавкама унесени накнадно, збирно, у оквиру једног мјесеца.

Институт за јавно здравство РС објављивао је и наставиће објављивати све поступке јавних набавки на wеб порталу Јавних набавки БиХ. Набавке које су проведене у прошлој години у већини случајева су биле планиране, изузев појединих, које су због појаве вируса корона и епидемиолошке ситуације обављене мимо Плана набавки”.

Зељковић потписује и суботом

У вријеме док се грађанима РС свакодневно улијевала по нова доза страха од репресија усред пандемије корона вируса, Зељковић је вјежбао за обарање рекорда. За само један дан додијелио је 50 уговора, да би новцем грађана РС куповао непознату робу. Није штедио, све је платио око 200.000 КМ!

По навици, сам је бирао и фирме којима је додијелио послове. Како ниједна набавка није прелазила износ од око 7.000 КМ, тако му није било тешко да све директне дилове потпише 16. маја 2020. У суботу, када Институт не ради.

Добављачи – махом од раније познати. “Биосистемима” Зељковић је тог нерадног дана намијенио девет уговора вриједних 32.304 КМ, фирми “Аналитика” четири уговора – 22.700 КМ, “Мипеxу” шест уговора – 22.600 КМ, “Биомедица” је добила седам уговора тешких 24.730 КМ, “Синекс лабораторија” пет уговора – 16.607 КМ, “Крајинагроуп” два уговора – 11.185, “Перфец Цлеан” два уговора – 10.810 КМ, “Степмед” два уговора – 10.600… Кум кума не заборавља у тешка пандемијска времена.

16,1 милион за све што фали у здравству, а фали све!

Журнал је пратио Зељковићеве тендер-маневре па је још 24. јуна 2020. објавио да је чак 36 пута у два мјесеца пандемије Институт за јавно здравство РС нетранспарентним преговарачким поступком без објаве обавјештења спречавао је и сузбијао корона вирус у РС.

Директна, тада далеко скупља уговарања набавки свега и свачега грађане су коштала 16.094.074 КМ, а здравственим установама недостајало је све – од хирушких маски до стерилизатора.

Први случај заразе регистрован је 5. марта, Институт у тендер-напад, без обавјештења јавности, кренуо је седам дана касније. Са фирмом “Пароцо-Б Медицал Еqуипмент”, која је иначе ангажована и за градњу 20 милиона КМ вриједне кардиохирургије у Бањалуци, склопио је уговор за набавку апарата за механичку вентилацију вриједан 408.096 КМ. Дан касније бањалучком “АКО МЕДУ” заштитна одијела плаћена су 2.878.200 КМ.

Власт у РС 16. марта још није прогласила ванредно стање, а ни изузеће од Закона о јавним набавкама БиХ и провођење такозваног преговарачког поступка без објаве обавјештења Агенција за јавне набавке БиХ није била званично растумачила, али Зељковић је примјенио оно што му је најлакше. Одабрао је бањалучки “Степмед” за куповину хируршких маски, које је из буџета платио 42.120 КМ.

Агенција је тумачење саопштила 17. марта и то за случај увођења ванредног стања, гдје су разјашњене набавке у ситуацијама крајње хитности, Зељковић је, међутим, увелико разрадио “хитно тендер пословање”. Хитно је купљен и аутоклав, намијењен за стерилизацију. “Синекс лабораторија” Институту га је продала за 15.795 КМ. Истог дана средства за дезинфекцију “Галенфарму” су плаћена 23.972 КМ, а нови контигент хируршких маски “Про-тен Медицалу” – 42.705 КМ.

Нови директни уговор за “АКО МЕД” услиједио је 18. марта и тицао се набавке тестова за брзу дијагностику корона вируса – 45.419 КМ, а два дана касније већ уиграни “Пароцо-Б Медицал Еqуипмент” за апарате за механичку вентилацију добија 814.320 КМ. Тада и “Брома Бел”, за вирусне транспортне подлоге, од Зељковића добија уговор вриједан 15.795 КМ.

Милиони за Шкрбићевог и Додиковог пријатеља

Нова тура заштитних одијела 20. марта, по директном договору тешком 216.450 КМ, плаћена је мостарском “Медицалу”. Са истом фирмом, за исту робу три дана касније склопљен је још један уговор од 432.900 КМ. Занимљиво, власник “Медицала” је Јасмин Ђонко, који важи за блиског пријатеља главног девастатора здравственог система у РС и актуелног декана Медицинског факултета у Бањалуци Ранка Шкрбића.

 “Процонтролу”, који је иначе регистрован за архитектонске и инжињерске дјелатности и техничко савјетовање, за респираторне маске дато је 403.650 КМ, а за заштитна одијела 1.930.500 КМ. Бојић је, коју годину раније, са својом фирмом “ММС ЦОДЕ” нашао начин и да од Фонда здравственог осигурања РС узме 26,8 милиона КМ за израду фамозног електронског здравственог картона.

Занимљивих уговора Зељковића и одабране пословне елите није мањкало. Туристичкој агенцији “Травел Фор Фун” Саше Марковића директор Института је, за набавку 80.500 комада медицинске заштитне опреме, дао 2.794.545 КМ, што је портал “ИнфоВеза” детаљно истражио.

Заштитна одијела требало је да кроз два уговора вриједна укупно 827.190 КМ Институту за јавно здравство испоручи и “Емген”, а потом и “Превент” за 702.000 КМ. Надаље, услиједила су и два уговора са “Биосистемима” за набавку РТ ПЦР апарата од 56.160 КМ и 168.480 КМ, “Санитекстом” за куповину хируршких маски – 819.000 КМ, “Схимадзуом” за колор доплер – 65.192, фирмом “Ђаковић д.о.о” за респиратор – 140.000 КМ, “Перфецт Цлеаном” за дезинфекцију – 39.592 КМ…

За брже тестирање брзо је, са “Електро-Рачићем”, склопљен уговор за куповину агрегата – 68.223 КМ, са “А.Р.М.С. Системима” за термалне камере – 34.983 КМ, са “В Гроуп Палис” за 70% алкохол – 93.600 КМ… Међу скупљим уговорима је и онај са “АКО МЕДОМ” за набавку 5.000 тестова за брзо тестирање на корону – 1.755.000 КМ…
Шта је испоручено, а шта није – из Института није саопштено!

Пакуј шаторе, мотај каблове

Директор Зељковић почесто је, током пандемије, “проклизавао” поред Закона о јавним набавкама БиХ. Како је Журнал такође писао, осокољен осјећајем моћи који му је дала власт у Републици Српској и крајње бахатим и криминалним захтјевом Владе РС, не размишљајући много, два дана прије увођења ванредног стања у РС, 26. марта, потписао је уговор са Славеном Ристићем, власником бијељинске фирме “Балкан Глобал” и већинским власником Техничког ремонта Братунац, за набавку мобилне болнице. Из Њемачке! Уговор је био тежак 4.287.878 КМ са урачунатим ПДВ-ом.

Да ствар буде гора, испоставило се да није ријеч ни о каквој њемачкој болници, већ, сасвим сигурно, војном објекту, који је већ био у власништву Техничко ремонтног завода Братунац, који се бави намјенском индустријом.

Авион са шаторима на аеродром Маховљани слетио је 3. априла. Болница никада није опремљена. Након хапшења премијера Федерације БиХ Фадила Новалића, шефа Федералне управе цивилне заштите Фахрудина Солака и власника фирме “Сребрена малина” Фикрета Хоџића, због афере “респиратори”, Зељковић брже-боље најављује раскид уговора “јер добављач није испоштовао рокове”. Новац је, према Ристичевим тврдњама, враћен у јавну касу.

Бранислав Зељковић је супруг Миреле Кајкут-Зељковић, народног посланика у парламенту РС.

(Журнал)

Коментари / 59

Оставите коментар
Name

Стевандиц је главни лопов

16.09.2021 10:41

Он је јуце овог идиота сакрио код себе у стан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

yоки

16.09.2021 11:37

и главног лопова треба ухапсити док није побјегао с комбијем

Name

Проф. др. Ранко Шкрбић

16.09.2021 12:12

Ха ха, то су похапшени само мали мишеви. Формирамо се и Играмо се и даље жмире!

Name

Расим

16.09.2021 15:45

Дај бозе да иста од овог буде.. али вец тузиластвно катастрофално дуго касни. Плус, додик не урла колико обицно дивљацки урла сто знаци да су ствари под контролом.. Све то отрцани тројац додик-цовиц-бакир дрзи под конролом. Сви они један другог дрзи у саху и помјера онолико колико један од њих погрјеси.

Name

Грга

16.09.2021 10:41

Ако осуде Фадила Новалића и Зељковић пада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

16.09.2021 12:56

Ништа им неће бити нити ће покрадено бити враћено. Евентуално смјена са функције, мало ружних текстова на порталима, за 10 дана падају у заборав.

Name

Ре Грга

16.09.2021 15:52

Шта ће бити, смањиће му Стевандић владање.

Name

Грађанин

16.09.2021 10:44

Као одговараће пред тужилаштвом и правосуђем Републике Српске??? Чисто сумњам! То је МУП РС прдухитрио СИПУ и склонио човјека на сигурно мјесто, покупио доказе да их може уништити и заташкаће случај као и поједина убиства што заташкавају! Живи били па видјели ко ће одговарати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ццц

16.09.2021 12:17

Како да не, а засто Зељковиц није ухапсе? Па он је главни мозак екипе.

Name

@Градјанин

16.09.2021 15:49

Ма јасно као дан. Само да додам .. сад це нам утоварити дневне дозме национализма и православља да се нагутама схита.. и онда наставити пљацкати. ... Ови власници нарко картела у Мексику могу само завидјети овим насим мафиозама. Они гледају кад це их ко из другог картела убити .. и заскоцити.. овима насхим картеласима нико ниста не мозе. .. Јос ти нарко картели узимају лову од градјана други дрзава, а ови наси од нас.. јос нас задузују и краду.. стварно смо будале.. Ма овдје је вец иселило све потенто ..сам нејаки уроси и килави радовани остадосе..

Name

Лука

16.09.2021 10:46

Који адвокат брани?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тутус

16.09.2021 14:55

ПА ЛЕПТИР МАСНА , УЗДАНИЦА У С ИЗ СРБЦА....ЉУБИТЕЉ НОВЦА И СКУПИХ АУТААААА....ВЕЛИКИ АДВООООКАААТТТТТТ А НИЈЕ ИЗ БИЈЕЉИНЕ .......СТРАСНИИИИИ ПЕТКОООО ПЕТКОООВИЦЦЦЦ УЗ АСИСТЕНЦИЈУУУ КРЕМЕ ПОХЛЕЕЕПНОООГГГ

Name

Б.Лука

16.09.2021 10:47

Све је то ок, ал само је питање кад ће бити пуштен и наставити по старом као и његови претходници.Ово је земља лоповлука,безакоња ( за повлаштене) за ситну буранију није,тако да је само питање дана или сата кад ће бити пуштен.А и ако буде осудјен осудити ће га на минималну казну.Наравно неће бити порекла имовине тако да ће ући и изаћи као милионер.Уходана пракса.Драшко је именом и презименом прозвао много њих,тужилаштво шути... Велико је неповерење од стране народа настало према институцијама,огромно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЕПП

16.09.2021 10:48

Електронски економски пропагандни програм ... хттпс://www.ртрс.тв/вијести/вијест.пхп?ид=445691 Исплацени подстицаји за развој пољопривреде и села ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОР

16.09.2021 10:50

ГДЈЕ СЕ САКРИО РАДОВАН НЕЈАКИ (КИЛАВИ), ИЛ ЈЕ МОЖДА У БЈЕГСТВУ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ Аналитичар

16.09.2021 10:56

Овај Зељковић, по овом што пише, био је убедљиво најбољи ђак Шкрбић еве школе черупања здравства РС. Он не био смио да добије мање од 10 година робије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја Србин бивши војник ВРС

16.09.2021 10:59

А то је само дјелић криминала у здравству Српске. А колики ли је онда укупни криминал у Српској, гдје краде ко год стигне, од врха до дна и назад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташи

16.09.2021 11:10

Зна ли Баја за ове преваре?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.09.2021 12:25

Цак му и сестриц зна.

Name

Тртмрт

16.09.2021 11:18

Па наравно Олос затвориио у лоцкдоwн све а они расписивали и намјестали тендере 20 год треба добити клосар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

16.09.2021 11:18

Све је то лопов до лопова и то треба ЗЕСТОКО ОСУДИТИ И СТРПАТИ У ЗАТВОР а паре украдене вратити институту на располагање . Који лопови незапамцено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

16.09.2021 11:19

Није он то сам радио, има ту мало вецих риба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стевандиц

16.09.2021 11:30

И нико други. Снимљен је Зељковиц како излази из Стевандицевог стана прије него се "вратио са лијецења у Србији"

Name

Паун и пауница

16.09.2021 11:19

Бас скромно нема ста! А много су се сепурили он и његова зеница по Бањалуци! Док народ њихових година одлази одавде или ради за неку цркавицу они отимају милионе, гладници! Зар у овом слуцају не би требао да буде упитан њен статус народне посланице ?! Скрнави народну скупстину!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.09.2021 15:14

Отимају али надам се да неће ни они уживати у милионима покраденим.А свако поштен треба да напусти ове просторе и можда нађе себе.Овдје криминал и лоповлук станују

Name

Партизан са Козаре

16.09.2021 11:22

фацебоок.цом/100015724959291/постс/1092653287935493/?апп=фбл

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

16.09.2021 11:26

А ,,УЈЕДИЊЕНА СРПСКА,, по криминалу, јел ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

16.09.2021 11:27

Има оваквих на стотине....зато народ посла нема...мамицу вам....лоповску свима редом.....дабогда вам било као народу сада...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опаааа

16.09.2021 11:27

Тужилаштво само напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

16.09.2021 11:32

Маму вам лоповску , због таквих ја а и други немамо посла ....ма Кинез је закон....у потиљак

ОДГОВОРИТЕ
Name

нема друге

16.09.2021 11:33

...увести смртну казну у правосуђе иначе нам нема спаса. Па да је дио истина и да се докаже, ову екипу треба са ТВ пријеносом јавно стрељати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јел

16.09.2021 11:34

Ово "Српско јединство"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам

16.09.2021 11:35

Да ли је Зељковић,БАЈИН, Сестрић??Ако је све је ЈАСНО као Дан.??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

16.09.2021 11:38

Гицка Стевандића треба ухапсити и вратити у његову вукојебину Дрвар нека горе пашче пљачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

16.09.2021 15:08

А све је кренуло од афере Шећер и стана у Бечу.Како нико не одговара и ови млађи се окуражили...

Name

Лесинари

16.09.2021 11:48

А вицо зељковиц ујкин мали кад це он бити ухапсен за маске пелене и јос сваста друго знамо ми у Бл

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

16.09.2021 11:55

На робију и клупко це се почети одмотавати!сви редом иза решетака и то нико испод 5 година до дозивотне!људи без хљеба они се гађају милионима од грађана!сву имовину одузети и вратити народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.09.2021 12:10

Не скрнави само гдја Зељковић НСРС ...има ту кримоса са лазним дипломама. А са таквим једним нас градоначелник је у изузетно добрим односима а приблизно су и година !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цxxxxx

16.09.2021 12:15

Идијоти. Па. Докле ћете. Имали. Краја. Данога. Вам. Задње било. Овом је. Корина. Сестра. Бандо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мира

16.09.2021 12:30

обицне маске костале 7 км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некитамо

16.09.2021 12:42

Ово је обрацун Миле и Стевандица. У РС се ни семафор ме смије угасити, а да Миле не зна и одобри. Све је ово цекало у ладици, па кад се Стевандицева УС заиграла мало висе него сто је смјела... прц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Паун и Пауница

16.09.2021 12:50

У праву сте за његови жену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрш

16.09.2021 12:54

Е господо, због овога млади образовани људи одлазе! Само тако наставите, гулите ову јадну земљу под слоганом "Све за Српску", лажне патриоте, проклетници, присјело вам све!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били Питон

16.09.2021 13:06

Ма ништа то. Ја знам одкад су почели избори 1996 године, нико није низасто одговарао нити робијао, само сиротиња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пр

16.09.2021 13:09

Паре су отишле за приватну ординацију и станове Стевандићеве! То цијела странка УС зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

16.09.2021 14:34

2 стана по 130 м2

Name

Давор

16.09.2021 13:21

Бојим се да ће опет све бити по старом рецепту,направе драму похапсе и онда пусте,а милиона нигдје....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако се сјећате

16.09.2021 13:24

Зељковићевих интервјуа прошле године за корону, па он се тресао као покисо миш. Има ту нешто, ово је за зада све у рукама Тужилаштва РС. Треба све објелоданити ако не буду радиле везе да се не би дошло до сомова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

16.09.2021 13:25

Нема овдје никаквог криминала, сви ти људи самим тим што су Додик ови и Ранкови кумови и пријатељи су освједочене поштењачине које не би своју државу пљачкали то сви знају, а само незналице и злонамерни људи могу рећи да мед. опрема и апаратура се не набавља преко туристичких агенција, питајте Стевандића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрварчани

16.09.2021 13:50

И Љевчани, све што кажем мало је! Они и њихов патриотизам...само интерес, а кога ће оштетити боли их стојко...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гламоцанин

16.09.2021 14:33

Јел има мало тих маски ?

Name

РЕ

17.09.2021 13:54

Ех,Стојко ,не лупетај! У РС има их са свих брда и планина,из свих села и засеока,махала.Никога град или мјесто не чине ( не) човјеком.Свако ,лично,подноси рачун само за себе.Чак не ни за своју породицу. Само 1:1! Па ,ниси ти од јуче,отвори очи !

Name

Коп

16.09.2021 14:15

Кад буду похапсени и ови из снсд за слицне малверзације скинуцу капу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро

16.09.2021 14:17

Опа кренуло је браво милиција и тужитељи!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравствени радник Бањалука

16.09.2021 14:25

А ста ли је тек Фонд здравства плацао и колико и коме у доба короне? Ови су ситна боранија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

16.09.2021 15:29

Додиков папак,чуј му изговора јуче "куд баш данас"лоповлук криминал ,црвена секта је пустила корјење у свакој институциији,за то се боје пада режима иначе свима не гине судбина као са овим Зељковићем и сличним,Туњице ће морати прошириват како год или да договоре унапријед ко ће гдје на робију,Мие оцрнио си се на дан Српског јединства,криминал и хапшења не бирају празнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ееееее

16.09.2021 15:50

Хватате гранчице, а балвани кроз ноге пролазе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

yоки

16.09.2021 16:19

Идуца сједница Народне скупстине на приједлог рудоње усвојити закон да је забрањено хапсење криминалаца празником и викенд данима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цувари здравља

18.09.2021 08:40

Е црвена секто,крадете а И то од свог народа.Немојте да вас висе видимо у јавном медијима.Скрба,Гајанин,Стевандиц,Дзајиц,Зељковици,..... фуј

ОДГОВОРИТЕ