Tužilaštvo provjerava 3,2 miliona KM Zeljkovićevih korona tendera

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i uzdanica Nenada Stevandića, lidera Ujedinjene Srpske, jutros je uhapšen u policijskoj akciji po nalogu Republičkog javnog tužilaštva.

Republika Srpska 16.09.2021 | 12:35
Tužilaštvo provjerava 3,2 miliona KM Zeljkovićevih korona tendera

Tenderski kriminal težak 3.198.195 KM konačno je došao pod tužilačku lupu, pa su zbog „Covid ugovora“ sa firmama „Procontrol“ i „Travel For Fun“ iza rešetaka trenutno i Slavko Bojić, Saša Marković, ali i direktor firme „Promeding“ Dragan Dubravac.

Prema dokumentaciji koja je u posjedu Žurnala, tužioci su mjesecima prikupljali informacije o kupovini zaštitnih odijela, maski i nekontaktnih toplomjera od turističke agencije „Travel for Fun“ Saše Markovića za 3.198.195 KM, te nabavci 50.000 respiratornih maski za 403.650 KM od firme „Procontrol“ Slavka Bojića.

I Bojićeva firma registrovana za ahitektonske i inženjerske djelatnosti, kao i Markovićeva turistička agencija, za partnera u poslu odabrale su, kako je navedeno u odlukama o dodjeli ugovora IJZ, Dubravčev „Promeding“ iz Laktaša, koji je zapravo samo ulaznica u poslove za koje nisu kvalifikovani. To se jasno vidi i iz obavještenja o dodjelama ugovora gdje je direktor Instituta jasno naveo da je pregovarao samo sa „Procontrol“ i „Travel For Fun“.

Zeljković, koji je juče bježao od policije, prilikom direktne pogodbe posla posredstvom netransparentnog pregovaračkog postupka bez objave obavještenja u javnosti, nije se libio da „potegne“ za članom 10. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine. Hitnost u trošenju miliona maraka javnog novca pravdao je „sprečavanjem i suzbijanjem korona virusa“. Ugovore sa prijateljima Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, potpisao je 27. marta i 10. aprila, u vrijeme kada je stanovništvo RS uveliko bilo zatvarano u policijski karantin.

Žurnal je 23. marta ove godine objavio:

„Sa novih 19 direktnih sporazuma vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković došao je do cifre od 262 ugovora na koja je potrošio 16.419.923 KM budžetskog novca. Za sve ovo nije mu bila potrebna ni puna pandemijska godina. Sa ‘ruka ruci’ ugovorima krenuo je 12. marta 2020, a do milionske cifre došao je devet mjeseci kasnije, 24. decembra. Dok glasno govori o uvođenju represivnijih mjera za građane i kolapsu zdravstvenog sistema u RS, potpuno opušteno troši budžetski novac pazareći kod fimi koje sam bira“.

Taj posljednji tenderski niz potpisao je u samo dva dana decembra 2020. Odabrao je 15 firmi i razdijelio im 8.849 KM, koje nije imao na umu dok je sastavljao plan javnih nabavki za prošlu godinu. “Sitnije” poslove poreski obveznici 15. decembra platili su firmama “Kefo”, “Sinex laboratorija”, “Agromehanika”, “Biscommerce”, Kosić kompanija”, “C-auto”, “Aqua tim”, “Tenen”, “Centrum Trade” i “Singerica lift”, a 24. decembra “Sampro Software”, “Management Systems Certification”, SP “Čola”, “Vizija komunikacije” i “Satwork”.

Zeljkoviću ovo svakako nije prvi put. Kako je Žurnal pisao, od 16. do 30. novembra prošle godine potpisano je čak 157 direktnih sporazuma vrijednih oko 117.000 KM, a u samo dva slučaja bili su poznati predmeti ugovora. Drugim riječima, za čak 155 ugovora na koje je stavio potpis uopšte nije naveo šta je konkretno kupovao i plaćao.

U jednom danu s njemačkom firmom “RadPro International GmbH“ kadar Ujedinjene Srpske potpisao je dva ugovora vrijedna 12.974 KM. Firmi „Aries“ su u dva dana dodijeljena dva ugovora vrijedna 8.365 KM. „Mint ICT“, kompanija koja se bavi uslugama projektovanja, održavanja i isporuke informacionih sistema i prateće opreme, od Instituta je dobila 7.482 KM, „EF REVIZOR“ 6.961 KM, „Grafix S.P.“ 6.739 KM…
Najviše direktnih sporazuma potpisao je sa štamparijom „OCTOPRINT“ – osam nabavki vrijednih 3.963 KM, firmom “ELEKTRO RAČIĆ“- šest nabavki u vrijednosti od 3.738 KM, „ENA” – pet nabavki od 4.254 KM, „GMTEL LOGISTICS“ – pet nabavki vrijednih 5.996 KM…

Pogriješili smo, nećemo više

Za cjepkanje javnih nabavki i dijeljenje ugovora mimo Zakona Zeljković je nespretno pokušao da se opravda. U dopisu Žurnalu stajalo je:
“Prilikom unošenja postupaka javnih nabavki koje pominjete u svom dopisu u aplikaciju portala Javnih nabavki BiH, došlo je do tehničke greške prilikom koje je u polje ‘Naziv i predmet ugovora’ unesen redni broj postupka iz Кnjige ulaznih faktura.

U narednom periodu pokušaćemo da to ispravimo. Pomenute procedure nisu provedene samo u jednom mjesecu, već u periodu od nekoliko mjeseci, ali su zbog opterećenosti nadležne službe koja se bavi javnim nabavkama uneseni naknadno, zbirno, u okviru jednog mjeseca.

Institut za javno zdravstvo RS objavljivao je i nastaviće objavljivati sve postupke javnih nabavki na web portalu Javnih nabavki BiH. Nabavke koje su provedene u prošloj godini u većini slučajeva su bile planirane, izuzev pojedinih, koje su zbog pojave virusa korona i epidemiološke situacije obavljene mimo Plana nabavki”.

Zeljković potpisuje i subotom

U vrijeme dok se građanima RS svakodnevno ulijevala po nova doza straha od represija usred pandemije korona virusa, Zeljković je vježbao za obaranje rekorda. Za samo jedan dan dodijelio je 50 ugovora, da bi novcem građana RS kupovao nepoznatu robu. Nije štedio, sve je platio oko 200.000 KM!

Po navici, sam je birao i firme kojima je dodijelio poslove. Kako nijedna nabavka nije prelazila iznos od oko 7.000 KM, tako mu nije bilo teško da sve direktne dilove potpiše 16. maja 2020. U subotu, kada Institut ne radi.

Dobavljači – mahom od ranije poznati. “Biosistemima” Zeljković je tog neradnog dana namijenio devet ugovora vrijednih 32.304 KM, firmi “Analitika” četiri ugovora – 22.700 KM, “Mipexu” šest ugovora – 22.600 KM, “Biomedica” je dobila sedam ugovora teških 24.730 KM, “Sineks laboratorija” pet ugovora – 16.607 KM, “Krajinagroup” dva ugovora – 11.185, “Perfec Clean” dva ugovora – 10.810 KM, “Stepmed” dva ugovora – 10.600… Kum kuma ne zaboravlja u teška pandemijska vremena.

16,1 milion za sve što fali u zdravstvu, a fali sve!

Žurnal je pratio Zeljkovićeve tender-manevre pa je još 24. juna 2020. objavio da je čak 36 puta u dva mjeseca pandemije Institut za javno zdravstvo RS netransparentnim pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja sprečavao je i suzbijao korona virus u RS.

Direktna, tada daleko skuplja ugovaranja nabavki svega i svačega građane su koštala 16.094.074 KM, a zdravstvenim ustanovama nedostajalo je sve – od hiruških maski do sterilizatora.

Prvi slučaj zaraze registrovan je 5. marta, Institut u tender-napad, bez obavještenja javnosti, krenuo je sedam dana kasnije. Sa firmom “Paroco-B Medical Equipment”, koja je inače angažovana i za gradnju 20 miliona KM vrijedne kardiohirurgije u Banjaluci, sklopio je ugovor za nabavku aparata za mehaničku ventilaciju vrijedan 408.096 KM. Dan kasnije banjalučkom “AKO MEDU” zaštitna odijela plaćena su 2.878.200 KM.

Vlast u RS 16. marta još nije proglasila vanredno stanje, a ni izuzeće od Zakona o javnim nabavkama BiH i provođenje takozvanog pregovaračkog postupka bez objave obavještenja Agencija za javne nabavke BiH nije bila zvanično rastumačila, ali Zeljković je primjenio ono što mu je najlakše. Odabrao je banjalučki “Stepmed” za kupovinu hirurških maski, koje je iz budžeta platio 42.120 KM.

Agencija je tumačenje saopštila 17. marta i to za slučaj uvođenja vanrednog stanja, gdje su razjašnjene nabavke u situacijama krajnje hitnosti, Zeljković je, međutim, uveliko razradio “hitno tender poslovanje”. Hitno je kupljen i autoklav, namijenjen za sterilizaciju. “Sineks laboratorija” Institutu ga je prodala za 15.795 KM. Istog dana sredstva za dezinfekciju “Galenfarmu” su plaćena 23.972 KM, a novi kontigent hirurških maski “Pro-ten Medicalu” – 42.705 KM.

Novi direktni ugovor za “AKO MED” uslijedio je 18. marta i ticao se nabavke testova za brzu dijagnostiku korona virusa – 45.419 KM, a dva dana kasnije već uigrani “Paroco-B Medical Equipment” za aparate za mehaničku ventilaciju dobija 814.320 KM. Tada i “Broma Bel”, za virusne transportne podloge, od Zeljkovića dobija ugovor vrijedan 15.795 KM.

Milioni za Škrbićevog i Dodikovog prijatelja

Nova tura zaštitnih odijela 20. marta, po direktnom dogovoru teškom 216.450 KM, plaćena je mostarskom “Medicalu”. Sa istom firmom, za istu robu tri dana kasnije sklopljen je još jedan ugovor od 432.900 KM. Zanimljivo, vlasnik “Medicala” je Jasmin Đonko, koji važi za bliskog prijatelja glavnog devastatora zdravstvenog sistema u RS i aktuelnog dekana Medicinskog fakulteta u Banjaluci Ranka Škrbića.

 “Procontrolu”, koji je inače registrovan za arhitektonske i inžinjerske djelatnosti i tehničko savjetovanje, za respiratorne maske dato je 403.650 KM, a za zaštitna odijela 1.930.500 KM. Bojić je, koju godinu ranije, sa svojom firmom “MMS CODE” našao način i da od Fonda zdravstvenog osiguranja RS uzme 26,8 miliona KM za izradu famoznog elektronskog zdravstvenog kartona.

Zanimljivih ugovora Zeljkovića i odabrane poslovne elite nije manjkalo. Turističkoj agenciji “Travel For Fun” Saše Markovića direktor Instituta je, za nabavku 80.500 komada medicinske zaštitne opreme, dao 2.794.545 KM, što je portal “InfoVeza” detaljno istražio.

Zaštitna odijela trebalo je da kroz dva ugovora vrijedna ukupno 827.190 KM Institutu za javno zdravstvo isporuči i “Emgen”, a potom i “Prevent” za 702.000 KM. Nadalje, uslijedila su i dva ugovora sa “Biosistemima” za nabavku RT PCR aparata od 56.160 KM i 168.480 KM, “Sanitekstom” za kupovinu hirurških maski – 819.000 KM, “Shimadzuom” za kolor dopler – 65.192, firmom “Đaković d.o.o” za respirator – 140.000 KM, “Perfect Cleanom” za dezinfekciju – 39.592 KM…

Za brže testiranje brzo je, sa “Elektro-Račićem”, sklopljen ugovor za kupovinu agregata – 68.223 KM, sa “A.R.M.S. Sistemima” za termalne kamere – 34.983 KM, sa “V Group Palis” za 70% alkohol – 93.600 KM… Među skupljim ugovorima je i onaj sa “AKO MEDOM” za nabavku 5.000 testova za brzo testiranje na koronu – 1.755.000 KM…
Šta je isporučeno, a šta nije – iz Instituta nije saopšteno!

Pakuj šatore, motaj kablove

Direktor Zeljković počesto je, tokom pandemije, “proklizavao” pored Zakona o javnim nabavkama BiH. Kako je Žurnal takođe pisao, osokoljen osjećajem moći koji mu je dala vlast u Republici Srpskoj i krajnje bahatim i kriminalnim zahtjevom Vlade RS, ne razmišljajući mnogo, dva dana prije uvođenja vanrednog stanja u RS, 26. marta, potpisao je ugovor sa Slavenom Ristićem, vlasnikom bijeljinske firme “Balkan Global” i većinskim vlasnikom Tehničkog remonta Bratunac, za nabavku mobilne bolnice. Iz Njemačke! Ugovor je bio težak 4.287.878 KM sa uračunatim PDV-om.

Da stvar bude gora, ispostavilo se da nije riječ ni o kakvoj njemačkoj bolnici, već, sasvim sigurno, vojnom objektu, koji je već bio u vlasništvu Tehničko remontnog zavoda Bratunac, koji se bavi namjenskom industrijom.

Avion sa šatorima na aerodrom Mahovljani sletio je 3. aprila. Bolnica nikada nije opremljena. Nakon hapšenja premijera Federacije BiH Fadila Novalića, šefa Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika firme “Srebrena malina” Fikreta Hodžića, zbog afere “respiratori”, Zeljković brže-bolje najavljuje raskid ugovora “jer dobavljač nije ispoštovao rokove”. Novac je, prema Rističevim tvrdnjama, vraćen u javnu kasu.

Branislav Zeljković je suprug Mirele Kajkut-Zeljković, narodnog poslanika u parlamentu RS.

(Žurnal)

Komentari / 59

Ostavite komentar
Name

Stevandic je glavni lopov

16.09.2021 10:41

On je juce ovog idiota sakrio kod sebe u stan...

ODGOVORITE
Name

yoki

16.09.2021 11:37

i glavnog lopova treba uhapsiti dok nije pobjegao s kombijem

Name

Prof. dr. Ranko Škrbić

16.09.2021 12:12

Ha ha, to su pohapšeni samo mali miševi. Formiramo se i Igramo se i dalje žmire!

Name

Rasim

16.09.2021 15:45

Daj boze da ista od ovog bude.. ali vec tuzilastvno katastrofalno dugo kasni. Plus, dodik ne urla koliko obicno divljacki urla sto znaci da su stvari pod kontrolom.. Sve to otrcani trojac dodik-covic-bakir drzi pod konrolom. Svi oni jedan drugog drzi u sahu i pomjera onoliko koliko jedan od njih pogrjesi.

Name

Grga

16.09.2021 10:41

Ako osude Fadila Novalića i Zeljković pada.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

16.09.2021 12:56

Ništa im neće biti niti će pokradeno biti vraćeno. Eventualno smjena sa funkcije, malo ružnih tekstova na portalima, za 10 dana padaju u zaborav.

Name

Re Grga

16.09.2021 15:52

Šta će biti, smanjiće mu Stevandić vladanje.

Name

Građanin

16.09.2021 10:44

Kao odgovaraće pred tužilaštvom i pravosuđem Republike Srpske??? Čisto sumnjam! To je MUP RS prduhitrio SIPU i sklonio čovjeka na sigurno mjesto, pokupio dokaze da ih može uništiti i zataškaće slučaj kao i pojedina ubistva što zataškavaju! Živi bili pa vidjeli ko će odgovarati...

ODGOVORITE
Name

Ccc

16.09.2021 12:17

Kako da ne, a zasto Zeljkovic nije uhapse? Pa on je glavni mozak ekipe.

Name

@Gradjanin

16.09.2021 15:49

Ma jasno kao dan. Samo da dodam .. sad ce nam utovariti dnevne dozme nacionalizma i pravoslavlja da se nagutama shita.. i onda nastaviti pljackati. ... Ovi vlasnici narko kartela u Meksiku mogu samo zavidjeti ovim nasim mafiozama. Oni gledaju kad ce ih ko iz drugog kartela ubiti .. i zaskociti.. ovima nashim kartelasima niko nista ne moze. .. Jos ti narko karteli uzimaju lovu od gradjana drugi drzava, a ovi nasi od nas.. jos nas zaduzuju i kradu.. stvarno smo budale.. Ma ovdje je vec iselilo sve potento ..sam nejaki urosi i kilavi radovani ostadose..

Name

Luka

16.09.2021 10:46

Koji advokat brani?

ODGOVORITE
Name

Tutus

16.09.2021 14:55

PA LEPTIR MASNA , UZDANICA U S IZ SRBCA....LJUBITELJ NOVCA I SKUPIH AUTAAAAA....VELIKI ADVOOOOKAAATTTTTT A NIJE IZ BIJELJINE .......STRASNIIIII PETKOOOO PETKOOOVICCCC UZ ASISTENCIJUUU KREME POHLEEEPNOOOGGG

Name

B.Luka

16.09.2021 10:47

Sve je to ok, al samo je pitanje kad će biti pušten i nastaviti po starom kao i njegovi prethodnici.Ovo je zemlja lopovluka,bezakonja ( za povlaštene) za sitnu buraniju nije,tako da je samo pitanje dana ili sata kad će biti pušten.A i ako bude osudjen osuditi će ga na minimalnu kaznu.Naravno neće biti porekla imovine tako da će ući i izaći kao milioner.Uhodana praksa.Draško je imenom i prezimenom prozvao mnogo njih,tužilaštvo šuti... Veliko je nepoverenje od strane naroda nastalo prema institucijama,ogromno....

ODGOVORITE
Name

EEPP

16.09.2021 10:48

Elektronski ekonomski propagandni program ... https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=445691 Isplaceni podsticaji za razvoj poljoprivrede i sela ...

ODGOVORITE
Name

PRIJEDOR

16.09.2021 10:50

GDJE SE SAKRIO RADOVAN NEJAKI (KILAVI), IL JE MOŽDA U BJEGSTVU???

ODGOVORITE
Name

BL Analitičar

16.09.2021 10:56

Ovaj Zeljković, po ovom što piše, bio je ubedljivo najbolji đak Škrbić eve škole čerupanja zdravstva RS. On ne bio smio da dobije manje od 10 godina robije

ODGOVORITE
Name

Ja Srbin bivši vojnik VRS

16.09.2021 10:59

A to je samo djelić kriminala u zdravstvu Srpske. A koliki li je onda ukupni kriminal u Srpskoj, gdje krade ko god stigne, od vrha do dna i nazad.

ODGOVORITE
Name

Laktaši

16.09.2021 11:10

Zna li Baja za ove prevare?

ODGOVORITE
Name

Re

16.09.2021 12:25

Cak mu i sestric zna.

Name

Trtmrt

16.09.2021 11:18

Pa naravno Olos zatvoriio u lockdown sve a oni raspisivali i namjestali tendere 20 god treba dobiti klosar

ODGOVORITE
Name

Uh

16.09.2021 11:18

Sve je to lopov do lopova i to treba ZESTOKO OSUDITI I STRPATI U ZATVOR a pare ukradene vratiti institutu na raspolaganje . Koji lopovi nezapamceno.

ODGOVORITE
Name

hm

16.09.2021 11:19

Nije on to sam radio, ima tu malo vecih riba

ODGOVORITE
Name

Stevandic

16.09.2021 11:30

I niko drugi. Snimljen je Zeljkovic kako izlazi iz Stevandicevog stana prije nego se "vratio sa lijecenja u Srbiji"

Name

Paun i paunica

16.09.2021 11:19

Bas skromno nema sta! A mnogo su se sepurili on i njegova zenica po Banjaluci! Dok narod njihovih godina odlazi odavde ili radi za neku crkavicu oni otimaju milione, gladnici! Zar u ovom slucaju ne bi trebao da bude upitan njen status narodne poslanice ?! Skrnavi narodnu skupstinu!

ODGOVORITE
Name

Re

16.09.2021 15:14

Otimaju ali nadam se da neće ni oni uživati u milionima pokradenim.A svako pošten treba da napusti ove prostore i možda nađe sebe.Ovdje kriminal i lopovluk stanuju

Name

Partizan sa Kozare

16.09.2021 11:22

facebook.com/100015724959291/posts/1092653287935493/?app=fbl

ODGOVORITE
Name

Penzioner

16.09.2021 11:26

A ,,UJEDINJENA SRPSKA,, po kriminalu, jel ??

ODGOVORITE
Name

Trebinje

16.09.2021 11:27

Ima ovakvih na stotine....zato narod posla nema...mamicu vam....lopovsku svima redom.....dabogda vam bilo kao narodu sada...

ODGOVORITE
Name

Opaaaa

16.09.2021 11:27

Tužilaštvo samo naprijed!

ODGOVORITE
Name

Мирко

16.09.2021 11:32

Маму вам лоповску , због таквих ја а и други немамо посла ....ма Кинез је закон....у потиљак

ODGOVORITE
Name

nema druge

16.09.2021 11:33

...uvesti smrtnu kaznu u pravosuđe inače nam nema spasa. Pa da je dio istina i da se dokaže, ovu ekipu treba sa TV prijenosom javno streljati!

ODGOVORITE
Name

Jel

16.09.2021 11:34

Ovo "Srpsko jedinstvo"?

ODGOVORITE
Name

Pitam

16.09.2021 11:35

Da li je Zeljković,BAJIN, Sestrić??Ako je sve je JASNO kao Dan.??

ODGOVORITE
Name

Uroš

16.09.2021 11:38

Gicka Stevandića treba uhapsiti i vratiti u njegovu vukojebinu Drvar neka gore pašče pljačka.

ODGOVORITE
Name

Veteran

16.09.2021 15:08

A sve je krenulo od afere Šećer i stana u Beču.Kako niko ne odgovara i ovi mlađi se okuražili...

Name

Lesinari

16.09.2021 11:48

A vico zeljkovic ujkin mali kad ce on biti uhapsen za maske pelene i jos svasta drugo znamo mi u Bl

ODGOVORITE
Name

Samo

16.09.2021 11:55

Na robiju i klupko ce se početi odmotavati!svi redom iza rešetaka i to niko ispod 5 godina do dozivotne!ljudi bez hljeba oni se gađaju milionima od građana!svu imovinu oduzeti i vratiti narodu

ODGOVORITE
Name

Re

16.09.2021 12:10

Ne skrnavi samo gdja Zeljković NSRS ...ima tu krimosa sa laznim diplomama. A sa takvim jednim nas gradonačelnik je u izuzetno dobrim odnosima a priblizno su i godina !

ODGOVORITE
Name

Cxxxxx

16.09.2021 12:15

Idijoti. Pa. Dokle ćete. Imali. Kraja. Danoga. Vam. Zadnje bilo. Ovom je. Korina. Sestra. Bando.

ODGOVORITE
Name

mira

16.09.2021 12:30

obicne maske kostale 7 km.

ODGOVORITE
Name

Nekitamo

16.09.2021 12:42

Ovo je obracun Mile i Stevandica. U RS se ni semafor me smije ugasiti, a da Mile ne zna i odobri. Sve je ovo cekalo u ladici, pa kad se Stevandiceva US zaigrala malo vise nego sto je smjela... prc!

ODGOVORITE
Name

Re Paun i Paunica

16.09.2021 12:50

U pravu ste za njegovi ženu.

ODGOVORITE
Name

Mrš

16.09.2021 12:54

E gospodo, zbog ovoga mladi obrazovani ljudi odlaze! Samo tako nastavite, gulite ovu jadnu zemlju pod sloganom "Sve za Srpsku", lažne patriote, prokletnici, prisjelo vam sve!!!

ODGOVORITE
Name

Bili Piton

16.09.2021 13:06

Ma ništa to. Ja znam odkad su počeli izbori 1996 godine, niko nije nizasto odgovarao niti robijao, samo sirotinja.

ODGOVORITE
Name

pr

16.09.2021 13:09

Pare su otišle za privatnu ordinaciju i stanove Stevandićeve! To cijela stranka US zna.

ODGOVORITE
Name

Dule

16.09.2021 14:34

2 stana po 130 m2

Name

Davor

16.09.2021 13:21

Bojim se da će opet sve biti po starom receptu,naprave dramu pohapse i onda puste,a miliona nigdje....

ODGOVORITE
Name

Ako se sjećate

16.09.2021 13:24

Zeljkovićevih intervjua prošle godine za koronu, pa on se tresao kao pokiso miš. Ima tu nešto, ovo je za zada sve u rukama Tužilaštva RS. Treba sve objelodaniti ako ne budu radile veze da se ne bi došlo do somova.

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

16.09.2021 13:25

Nema ovdje nikakvog kriminala, svi ti ljudi samim tim što su Dodik ovi i Rankovi kumovi i prijatelji su osvjedočene poštenjačine koje ne bi svoju državu pljačkali to svi znaju, a samo neznalice i zlonamerni ljudi mogu reći da med. oprema i aparatura se ne nabavlja preko turističkih agencija, pitajte Stevandića

ODGOVORITE
Name

Drvarčani

16.09.2021 13:50

I Ljevčani, sve što kažem malo je! Oni i njihov patriotizam...samo interes, a koga će oštetiti boli ih stojko...

ODGOVORITE
Name

Glamocanin

16.09.2021 14:33

Jel ima malo tih maski ?

Name

RE

17.09.2021 13:54

Eh,Stojko ,ne lupetaj! U RS ima ih sa svih brda i planina,iz svih sela i zaseoka,mahala.Nikoga grad ili mjesto ne čine ( ne) čovjekom.Svako ,lično,podnosi račun samo za sebe.Čak ne ni za svoju porodicu. Samo 1:1! Pa ,nisi ti od juče,otvori oči !

Name

Kop

16.09.2021 14:15

Kad budu pohapseni i ovi iz snsd za slicne malverzacije skinucu kapu

ODGOVORITE
Name

Đuro

16.09.2021 14:17

Opa krenulo je bravo milicija i tužitelji!!

ODGOVORITE
Name

Zdravstveni radnik Banjaluka

16.09.2021 14:25

A sta li je tek Fond zdravstva placao i koliko i kome u doba korone? Ovi su sitna boranija!

ODGOVORITE
Name

jaaaaa

16.09.2021 15:29

Dodikov papak,čuj mu izgovora juče "kud baš danas"lopovluk kriminal ,crvena sekta je pustila korjenje u svakoj instituciiji,za to se boje pada režima inače svima ne gine sudbina kao sa ovim Zeljkovićem i sličnim,Tunjice će morati proširivat kako god ili da dogovore unaprijed ko će gdje na robiju,Mie ocrnio si se na dan Srpskog jedinstva,kriminal i hapšenja ne biraju praznike.

ODGOVORITE
Name

Eeeeee

16.09.2021 15:50

Hvatate grančice, a balvani kroz noge prolaze!

ODGOVORITE
Name

yoki

16.09.2021 16:19

Iduca sjednica Narodne skupstine na prijedlog rudonje usvojiti zakon da je zabranjeno hapsenje kriminalaca praznikom i vikend danima

ODGOVORITE
Name

Cuvari zdravlja

18.09.2021 08:40

E crvena sekto,kradete a I to od svog naroda.Nemojte da vas vise vidimo u javnom medijima.Skrba,Gajanin,Stevandic,Dzajic,Zeljkovici,..... fuj

ODGOVORITE