Цвијановићева одустала од погодовања „Нестро Петролу“

Након што је утврђено да је Служба предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић у претходној набавци горива погодовала „Нестро Петролу“, она је у поновљеном поступку набавке одлучила да избаци ставке које елиминишу друге понуђаче.

Република Српска 16.09.2021 | 08:11
Цвијановићева одустала од погодовања „Нестро Петролу“

Канцеларија за разматрање жалби (КРЖ) БиХ је поништила набавку горива за Службу предсједника и то након што је утврђено да је тендером захтијевано да понуђач мора да посједује пумпе на више локација, од којих је једна Сребреница, у којој бензинску станицу има само руски „Нестро Петрол“. 

У новој набавци тражи се да добављач горива има бензинске станице у Бањалуци, Градишци, Козарској Дубици, Добоју, Броду, Бијељини, Зворнику, Источном Сарајеву, Фочи и Требињу.

„Наведене локације су тражене искључиво због функционалног, ефикасног и професионалног обављања послова и радних задатака у надлежности Службе предсједника“, истакнуто је у тендеру.

Цвијановићева тражи 61.000 литара дизела и 35.000 литара бензина, а све то је спремна да платити скоро 200.000 марака. 

Подсјетимо, како је ЦАПИТАЛ раније писао, Цвијановићева је пронашла нови рецепт за погодовање руској фирми, па је тако умјесто у Чајничу, гдје су институције раније захтијевале да понуђач има пумпу, предсједница затражила пумпу у Сребреници, гдје је имао само „Нестро Петрол“.

Канцеларија за жалбе нагласила је да Служба предсједника није обезбједила правичну и фер конкуренцију, те да тендер није у складу са Законом о јавним набавкама.

Из Службе предсједника су истакли да предсједник, потпредсједници и чланови Кабинета обављају послове као што су додјела признања, одликовања, полагање вијенаца, на територији цијеле РС, што се односи и на Сребреницу. 

„Сребреница спада у изразито неразвијену општину и захтијева већу посвећеност републичких органа“, правдали су се у изјашњењу које није зауставило КРЖ да поништи набавку и врати је на поновни поступак. 

ЦАПИТАЛ је објавио и да су Народна скупштина Републике Српске, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС и Инспекторат РС покушали да тендере за набавку горива намјесте „Нестру“ тако што су тражили пумпе на локацијама на којим их има руска компанија.

Све те набавке су, након жалби, оборене. 

(Цапитал)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ре

16.09.2021 06:19

Шта ова доприноси народу гладном и пропалом са својом хоботницом и папцима, да се вози у овакој скупоцијеној лимузини са грбаче исти у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.80

16.09.2021 06:54

Боље купи електрицни ауто. Висе стеди будзет да не расипа глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ауууу

16.09.2021 07:10

Који њен рад и знањее а тек цемо видјети резултате ње и њене партијеее само забранити рад и распустити институцијее пунее лоповаааа ј Наридни покрет са некорумпираним достаа је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wwww

16.09.2021 07:16

Ала. Срам те. Било. Виде шта се ради. Браво. Госпојо. И ти думас по бједи. Гдје иду. Те душе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуско

16.09.2021 09:47

Брате надам се искрено да се зезас са писањем. Ако не онда молим те немој висе остављати коментаре, вец буквар у руке па све лијепо понови

Name

јааааа

16.09.2021 16:07

Што си се возала возала си,и ти ћеш полако у политичку прошлост Боже дај.1

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алоо

16.09.2021 18:16

Та мустеа предсједница је милионски ухљебила своје синове. Цуце се само колико они имају лоповских фирми.

Name

Шупесмрдара и њен гејсин.

17.09.2021 20:59

Јел јос дилас албански хероин да се надјемо докторице са студентима на журци?

ОДГОВОРИТЕ