Cvijanovićeva odustala od pogodovanja „Nestro Petrolu“

Nakon što je utvrđeno da je Služba predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović u prethodnoj nabavci goriva pogodovala „Nestro Petrolu“, ona je u ponovljenom postupku nabavke odlučila da izbaci stavke koje eliminišu druge ponuđače.

Republika Srpska 16.09.2021 | 08:11
Cvijanovićeva odustala od pogodovanja „Nestro Petrolu“

Kancelarija za razmatranje žalbi (KRŽ) BiH je poništila nabavku goriva za Službu predsjednika i to nakon što je utvrđeno da je tenderom zahtijevano da ponuđač mora da posjeduje pumpe na više lokacija, od kojih je jedna Srebrenica, u kojoj benzinsku stanicu ima samo ruski „Nestro Petrol“. 

U novoj nabavci traži se da dobavljač goriva ima benzinske stanice u Banjaluci, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Doboju, Brodu, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Foči i Trebinju.

„Navedene lokacije su tražene isključivo zbog funkcionalnog, efikasnog i profesionalnog obavljanja poslova i radnih zadataka u nadležnosti Službe predsjednika“, istaknuto je u tenderu.

Cvijanovićeva traži 61.000 litara dizela i 35.000 litara benzina, a sve to je spremna da platiti skoro 200.000 maraka. 

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao, Cvijanovićeva je pronašla novi recept za pogodovanje ruskoj firmi, pa je tako umjesto u Čajniču, gdje su institucije ranije zahtijevale da ponuđač ima pumpu, predsjednica zatražila pumpu u Srebrenici, gdje je imao samo „Nestro Petrol“.

Kancelarija za žalbe naglasila je da Služba predsjednika nije obezbjedila pravičnu i fer konkurenciju, te da tender nije u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Iz Službe predsjednika su istakli da predsjednik, potpredsjednici i članovi Kabineta obavljaju poslove kao što su dodjela priznanja, odlikovanja, polaganje vijenaca, na teritoriji cijele RS, što se odnosi i na Srebrenicu. 

„Srebrenica spada u izrazito nerazvijenu opštinu i zahtijeva veću posvećenost republičkih organa“, pravdali su se u izjašnjenju koje nije zaustavilo KRŽ da poništi nabavku i vrati je na ponovni postupak. 

CAPITAL je objavio i da su Narodna skupština Republike Srpske, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Inspektorat RS pokušali da tendere za nabavku goriva namjeste „Nestru“ tako što su tražili pumpe na lokacijama na kojim ih ima ruska kompanija.

Sve te nabavke su, nakon žalbi, oborene. 

(Capital)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

re

16.09.2021 08:19

Šta ova doprinosi narodu gladnom i propalom sa svojom hobotnicom i papcima, da se vozi u ovakoj skupocijenoj limuzini sa grbače isti u RS.

ODGOVORITE
Name

Dr.80

16.09.2021 08:54

Bolje kupi elektricni auto. Vise stedi budzet da ne rasipa gluposti.

ODGOVORITE
Name

Auuuu

16.09.2021 09:10

Koji njen rad i znanjee a tek cemo vidjeti rezultate nje i njene partijeee samo zabraniti rad i raspustiti institucijee punee lopovaaaa j Naridni pokret sa nekorumpiranim dostaa je

ODGOVORITE
Name

Wwww

16.09.2021 09:16

Ala. Sram te. Bilo. Vide šta se radi. Bravo. Gospojo. I ti dumas po bjedi. Gdje idu. Te duše.

ODGOVORITE
Name

Dusko

16.09.2021 11:47

Brate nadam se iskreno da se zezas sa pisanjem. Ako ne onda molim te nemoj vise ostavljati komentare, vec bukvar u ruke pa sve lijepo ponovi

Name

jaaaaa

16.09.2021 18:07

Što si se vozala vozala si,i ti ćeš polako u političku prošlost Bože daj.1

ODGOVORITE
Name

Aloo

16.09.2021 20:16

Ta mustea predsjednica je milionski uhljebila svoje sinove. Cuce se samo koliko oni imaju lopovskih firmi.

Name

Šupesmrdara i njen gejsin.

17.09.2021 22:59

Jel jos dilas albanski heroin da se nadjemo doktorice sa studentima na žurci?

ODGOVORITE