Навршило се три године од убиства: Ко штити убице?

Навршило се три године од убиства Александра Пантића из Бијељине, а породица и данас тражи одговор на питање ко штити убице. Од правде, кажу, не одустају.

Република Српска 15.09.2021 | 20:03
Навршило се три године од убиства: Ко штити убице?

На данашњи дан прије три године, породица Пантић из Бијељине доживјела је највећу трагедију – да изгуби сина, брата. Александар је убијен у тучи навијача Партизана И Црвене Звезде. До данас за убиство нико није одговарао, али породица поручује да од истине и правде неће одустати. Иако је борба мукотрпна, њихова упорност тјера институције да се помјере са мртве тачке,  каже сестра убијеног Александра Пантића.

“У међувремену, то јесте јуче смо добили одговор од Основног суда у Бијељини да је оптужница против још три лица која су оптужена за учествовање потврђена. Дакле, ријеч је о три особе за које се од првог дана зна да су учествовале, али су тек сада процесуиране”, каже Данијела Пантић.

Десетине молби и захтјева упућено је надлежним институцијама. Врло често одговора није било, а неки од њих су били бесмислени, истиче Данијела. Један такав стигао је прије неколико дана.

“Ово је одговор МУП-а РС на наш допис у којем од њих тражимо да се спроведе унутрашњи поступак против оних који су се оглушили о закон водећи истрагу за убиство мог брата.

МУП  РС је скоро годину дана игнорисао наш захтјев, да би на крају одговорио да су спровели истрагу у којој су утврдили да не могу да спроведу истрагу.

Ми смо се претходно обратили министру Лукачу који такође није одговорио на наш допис. Ја овим путем јавно тражим од министра Лукача да одговори на наш допис”, истакла је Данијела.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ма вазно

15.09.2021 19:38

Је славити јединство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бахатост у раду

16.09.2021 04:50

Судија,тужиоца и полиције,одавно је неподношљива.Док невини труле по затворима,убице и криминалци се слободно шетају.Ту праксу морамо хитно прекинути,ако желимо опстанак наше дјеце и нас самих.Подршка породици Пантић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па мозда

16.09.2021 06:59

Је проблем у Тужилаштву оправдан јер су запослени преко везе без знања и школе. Радили би они ал не знају како?

ОДГОВОРИТЕ