Navršilo se tri godine od ubistva: Ko štiti ubice?

Navršilo se tri godine od ubistva Aleksandra Pantića iz Bijeljine, a porodica i danas traži odgovor na pitanje ko štiti ubice. Od pravde, kažu, ne odustaju.

Republika Srpska 15.09.2021 | 20:03
Navršilo se tri godine od ubistva: Ko štiti ubice?

Na današnji dan prije tri godine, porodica Pantić iz Bijeljine doživjela je najveću tragediju – da izgubi sina, brata. Aleksandar je ubijen u tuči navijača Partizana I Crvene Zvezde. Do danas za ubistvo niko nije odgovarao, ali porodica poručuje da od istine i pravde neće odustati. Iako je borba mukotrpna, njihova upornost tjera institucije da se pomjere sa mrtve tačke,  kaže sestra ubijenog Aleksandra Pantića.

“U međuvremenu, to jeste juče smo dobili odgovor od Osnovnog suda u Bijeljini da je optužnica protiv još tri lica koja su optužena za učestvovanje potvrđena. Dakle, riječ je o tri osobe za koje se od prvog dana zna da su učestvovale, ali su tek sada procesuirane”, kaže Danijela Pantić.

Desetine molbi i zahtjeva upućeno je nadležnim institucijama. Vrlo često odgovora nije bilo, a neki od njih su bili besmisleni, ističe Danijela. Jedan takav stigao je prije nekoliko dana.

“Ovo je odgovor MUP-a RS na naš dopis u kojem od njih tražimo da se sprovede unutrašnji postupak protiv onih koji su se oglušili o zakon vodeći istragu za ubistvo mog brata.

MUP  RS je skoro godinu dana ignorisao naš zahtjev, da bi na kraju odgovorio da su sproveli istragu u kojoj su utvrdili da ne mogu da sprovedu istragu.

Mi smo se prethodno obratili ministru Lukaču koji takođe nije odgovorio na naš dopis. Ja ovim putem javno tražim od ministra Lukača da odgovori na naš dopis”, istakla je Danijela.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ma vazno

15.09.2021 19:38

Je slaviti jedinstvo.

ODGOVORITE
Name

Bahatost u radu

16.09.2021 04:50

Sudija,tužioca i policije,odavno je nepodnošljiva.Dok nevini trule po zatvorima,ubice i kriminalci se slobodno šetaju.Tu praksu moramo hitno prekinuti,ako želimo opstanak naše djece i nas samih.Podrška porodici Pantić.

ODGOVORITE
Name

Pa mozda

16.09.2021 06:59

Je problem u Tužilaštvu opravdan jer su zaposleni preko veze bez znanja i škole. Radili bi oni al ne znaju kako?

ODGOVORITE