Траже милионе марака за гошћење функционера

Служба за заједничке послове Босне и Херцеговине у наредној години за организовање вечера, пријема и друге угоститељске услуге, као и за обезбјеђење у институцијама БиХ планира да из Буџета БиХ затражи чак 16,1 милион марака.

Босна и Херцеговина 15.09.2021 | 19:44
Траже милионе марака за гошћење функционера

Наиме, из Буџета ће за одржавање, обезбјеђење и угоститељство у институцијама БиХ бити издвојено 16,1 милион марака, док за модернизацију објеката планирају нешто више од миллион КМ. 

“За повећање нивоа безбједности у институцијама БИХ односи се око 14 милиона марака, док се за повећавање нивоа одржавања сервисирања планира око два милиона КМ. Овај пројекат се односи и на набавку нове опреме за обезбјеђење и одржавање унутрашњих објеката, посебно новокупљених објеката”, стоји у програм рада за 2022. годину Службе за заједничке послове БиХ.

Како је истакнуто Служба је између осталог надлежна и за пружање угоститељских услуга у облику организовања разних пријема, вечера, домјенака, а све на захтјев институција БиХ, те уз њихову финансијску подршку. 

“У погледу Одсјека за угоститељство, током 2022. године улагаће се знатна финансијска средства и за набавку опреме и за проширење броја корисника, обзиром да је, током 2018. и 2019. године, Служба у своју надлежност пружања услуга преузела велики број нових објеката”, наведено је у Програму рада. 

Када су у питању капитална улагања у сљедећој години, Служба планира инвестиције у инфраструктуру, а све, како тврде, у циљу побољшања нивоа радних услова у институцијама БиХ, те повећања квалитета и ефикасности пружања услуга за техничко функционисање поменутих институција. 

Програмом рада за 2022. годину је планирана и конзервација виле “Аурора” у мјесту Трстено у Хрватској, а која је у власништву БиХ. 

Такође је планирана и конзервација и санација националног споменика у власништву БиХ, резиденције “Конак”. 

“Конзервацију и санацију је неопходно одрадити што прије, будући да је објекат у лошем стању”, истакнуто је у Програму. 

Служба се овим програмом обавезала да ће у наредној години увелико радити на побољшању својих услуга, посебно у сектору угоститељства и текућег одржавања објеката. 

(Цапитал)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Искрено

15.09.2021 18:18

Само ову банду раскаласену треба растјерат. Па ове цифре ни Путин не потроси. Багра примитивна, народ гладан, обесправљен, пензионери за лијекове немају а они се бахате и кркају птиције млијеко. А они здеру и нас трују национализмом, мрзњом, одредују сваки дан неке празнике, и јос и одредују како цитат и писат. Ма марс стоке једне, подавили се дабогда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

15.09.2021 21:09

Багра болесна бахата

Name

Ре

15.09.2021 22:55

Могу ли градјани БиХ спријецити такав будзет и не дозволити им толике новце за презентацију? Могу ли градјани тразити да им се плате лимитирају маxимално до 3 износа просјецне плате? Сто би они имали плате по 5000КМ? Као она агресивна, пребахата из Добоја, која је уцествовала у изборној крадји.

Name

Проф. Др. Шупкет Чмаревић

15.09.2021 21:06

БИХ треба да има једног Гувернера, и то је то. Нашим Људима не дозволити ни Портири да буду, значи не дати им никакву функцију, и да видиш онда љепоте !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

16.09.2021 05:13

Добро смо просли, ста да је цифра 21 милион

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домацин

16.09.2021 19:21

Хитно платити 20 медјународних струцњака да од ове земље направе дрзаву,рада и реда. То це нас пуно мање костати него ова багра и зивјет цемо нормално,ми смо паметан и вриједан народ,убија над национализам и овакви политицари.

ОДГОВОРИТЕ