Traže milione maraka za gošćenje funkcionera

Služba za zajedničke poslove Bosne i Hercegovine u narednoj godini za organizovanje večera, prijema i druge ugostiteljske usluge, kao i za obezbjeđenje u institucijama BiH planira da iz Budžeta BiH zatraži čak 16,1 milion maraka.

Bosna i Hercegovina 15.09.2021 | 19:44
Traže milione maraka za gošćenje funkcionera

Naime, iz Budžeta će za održavanje, obezbjeđenje i ugostiteljstvo u institucijama BiH biti izdvojeno 16,1 milion maraka, dok za modernizaciju objekata planiraju nešto više od million KM. 

“Za povećanje nivoa bezbjednosti u institucijama BIH odnosi se oko 14 miliona maraka, dok se za povećavanje nivoa održavanja servisiranja planira oko dva miliona KM. Ovaj projekat se odnosi i na nabavku nove opreme za obezbjeđenje i održavanje unutrašnjih objekata, posebno novokupljenih objekata”, stoji u program rada za 2022. godinu Službe za zajedničke poslove BiH.

Kako je istaknuto Služba je između ostalog nadležna i za pružanje ugostiteljskih usluga u obliku organizovanja raznih prijema, večera, domjenaka, a sve na zahtjev institucija BiH, te uz njihovu finansijsku podršku. 

“U pogledu Odsjeka za ugostiteljstvo, tokom 2022. godine ulagaće se znatna finansijska sredstva i za nabavku opreme i za proširenje broja korisnika, obzirom da je, tokom 2018. i 2019. godine, Služba u svoju nadležnost pružanja usluga preuzela veliki broj novih objekata”, navedeno je u Programu rada. 

Kada su u pitanju kapitalna ulaganja u sljedećoj godini, Služba planira investicije u infrastrukturu, a sve, kako tvrde, u cilju poboljšanja nivoa radnih uslova u institucijama BiH, te povećanja kvaliteta i efikasnosti pružanja usluga za tehničko funkcionisanje pomenutih institucija. 

Programom rada za 2022. godinu je planirana i konzervacija vile “Aurora” u mjestu Trsteno u Hrvatskoj, a koja je u vlasništvu BiH. 

Takođe je planirana i konzervacija i sanacija nacionalnog spomenika u vlasništvu BiH, rezidencije “Konak”. 

“Konzervaciju i sanaciju je neophodno odraditi što prije, budući da je objekat u lošem stanju”, istaknuto je u Programu. 

Služba se ovim programom obavezala da će u narednoj godini uveliko raditi na poboljšanju svojih usluga, posebno u sektoru ugostiteljstva i tekućeg održavanja objekata. 

(Capital)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Iskreno

15.09.2021 18:18

Samo ovu bandu raskalasenu treba rastjerat. Pa ove cifre ni Putin ne potrosi. Bagra primitivna, narod gladan, obespravljen, penzioneri za lijekove nemaju a oni se bahate i krkaju pticije mlijeko. A oni zderu i nas truju nacionalizmom, mrznjom, odreduju svaki dan neke praznike, i jos i odreduju kako citat i pisat. Ma mars stoke jedne, podavili se dabogda

ODGOVORITE
Name

Milan

15.09.2021 21:09

Bagra bolesna bahata

Name

Re

15.09.2021 22:55

Mogu li gradjani BiH sprijeciti takav budzet i ne dozvoliti im tolike novce za prezentaciju? Mogu li gradjani traziti da im se plate limitiraju maximalno do 3 iznosa prosjecne plate? Sto bi oni imali plate po 5000KM? Kao ona agresivna, prebahata iz Doboja, koja je ucestvovala u izbornoj kradji.

Name

Prof. Dr. Šupket Čmarević

15.09.2021 21:06

BIH treba da ima jednog Guvernera, i to je to. Našim Ljudima ne dozvoliti ni Portiri da budu, znači ne dati im nikakvu funkciju, i da vidiš onda ljepote !

ODGOVORITE
Name

Predator

16.09.2021 05:13

Dobro smo prosli, sta da je cifra 21 milion

ODGOVORITE
Name

Domacin

16.09.2021 19:21

Hitno platiti 20 medjunarodnih strucnjaka da od ove zemlje naprave drzavu,rada i reda. To ce nas puno manje kostati nego ova bagra i zivjet cemo normalno,mi smo pametan i vrijedan narod,ubija nad nacionalizam i ovakvi politicari.

ODGOVORITE