Откривено зашто су Цеца и Мили завршили на суду?!

Фолк звезда Цеца Ражнатовић открила је на снимању прве емисије Звезда Гранда да се суди са Александром Милићем Милијем, након вишемесечних спекулација да некадашњи сарадници дужи временски период нису у добрим односима.

Забава 15.09.2021 | 16:34
Откривено зашто су Цеца и Мили завршили на суду?!

Цеца је истакла да су на суду, али да су цивилизовани људи који разговарају. Након тога, почело је да се шушка и нагађа због чега се суде, те у ком моменту је дошло до одређеног сукоба интереса.

Aleksandar Milić Mili
ФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ

Како ексклузивно сазнајемо, све је почело онда када је Цеца схватила да се Мили уписао као власник фонограма свих албума које је радио са Цецом.

- Договор је био потпуно другачији, због чега је Цеца, након овог сазнања, одлучила да ангажује адвокате и да покрене судски процес против некадашњег сарадника - прича извор.

Проблем је у томе што особа која има влаништво над фонограмима, има права да од апсолутно свих дигиталних платформи монетизује новац. У преводу, да наплаћује и профитира. У трентуку када су Цеца и Мили радили албуме то није био договор. Он је говорио да свака песма у целости припада Цеци, с обзиром на то да му је рад на свакој песми био плаћен, те да је Цеца сама финансирала сваки свој албум у целости. Мили је, дакле, као сарадник, за свој рад био плаћен онолико колико је тражио и колико је договорено. Међутим, он је без Цециног знања себе уписао као власника фонограма - прича извор за Телеграф.

Zvezde Granda, Ceca Ražnatović
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

- Цеца на суду искључиво тражи да се промени ко је власник фонограма, те да уместо Милија пише да је то она. Међутим, Мили за то тражи компензацију у виду новца. Наводно је реч о неколико стотина хиљада евра. Он то захтева и на основу тога што би Цеца од њега, пошто се он води као власник фонограма, за свако извођење песама које је он радио требало да тражи дозволу, сагласност. Дакле, ту су у питању сва извођења, сви концерти. То је сумануто - објашњава наш саговорник.

Овим поводом покушали смо више пута да контактирамо Цецу и Милија, како путем позива, тако и преко СМС поруке, али до момента објављивања овог текста нису одговарали.

Svetlana Ceca Ražnatović
ФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ

(курир.рс/телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар