Излаз из кризе мора да буде у комуникацији

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је, поводом позива Министарства иностраних послова у Савјету министара држављанима БиХ да не путују у Србију послије хапшења Едина Врања, како не жели да вјерује да је неко спреман да угрожава односе двије земље злоупотребом оваквог случаја.

Србија 15.09.2021 | 09:19
Излаз из кризе мора да буде у комуникацији

Министарство иностраних послова у Савјету министара држављанима БиХ позвало је држављане БиХ који су "на било који начин били укључени у одбрану БиХ од 1992. до краја 1995." да не путују у Србију након хапшења Врања.

Селаковић сматра да излаз из ове кризе мора да буде у комуникацији, те да хапшење држављанина БиХ осумњиченог за ратни злочин није ништа ново и да су то ситуације које су се дешавале и раније.

"Свакако да наша комуникација са Министарством иностраних послова у Савјету министара постоји, али и на овом примеру можете да видите разлике које постоје у самом врху БиХ. Ви сте чули једну изјаву од два члана Председништва /БиХ/, другу изјаву од трећег члана Председништва. Све је то исувише компликовано", рекао је Селаковић за РТС.

Он је истакао да је Србија посвећена миру и стабилности и да ће га градити мукотрпно и стрпљиво када је ријеч о цијелом региону.

Селаковић је позвао све Србе, гдје год то желе и могу, да данас истакну српску тробојку, да се поносе својим српским родом, својом Србијом и епубликом Српском, својом прошлошћу, да стварају у будућност и поносно потомство.

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

А то

15.09.2021 07:29

Па БХ је преварантска структура, БХ као дрзава то је Федерација БХ. Све остало су вјестацке непризнате творевине за омогуцења превара. Исто као кад би нека инстутуција било које дрзаве рекла, да је и она статус дрзаве. С друге стране РС јесте дрзава, као и Српска, и ни једна не постоји да би варали друге, на примјер Босњаке или не знам неке тамо друге народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стоп

15.09.2021 07:38

Ма узмите себи овог трећег члана у Србију да вам мути воде да овај народ већ једном прогледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма дајте

15.09.2021 10:42

Све тројица су бедевије у БиХ. Један ратни водја, један продан, један шверцер. Ко да их слуша и постује?

Name

Нису

15.09.2021 10:43

Ни друга двојица ништа бољи од тог једног. Цорак на врху.