Izlaz iz krize mora da bude u komunikaciji

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je, povodom poziva Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara državljanima BiH da ne putuju u Srbiju poslije hapšenja Edina Vranja, kako ne želi da vjeruje da je neko spreman da ugrožava odnose dvije zemlje zloupotrebom ovakvog slučaja.

Srbija 15.09.2021 | 09:19
Izlaz iz krize mora da bude u komunikaciji

Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara državljanima BiH pozvalo je državljane BiH koji su "na bilo koji način bili uključeni u odbranu BiH od 1992. do kraja 1995." da ne putuju u Srbiju nakon hapšenja Vranja.

Selaković smatra da izlaz iz ove krize mora da bude u komunikaciji, te da hapšenje državljanina BiH osumnjičenog za ratni zločin nije ništa novo i da su to situacije koje su se dešavale i ranije.

"Svakako da naša komunikacija sa Ministarstvom inostranih poslova u Savjetu ministara postoji, ali i na ovom primeru možete da vidite razlike koje postoje u samom vrhu BiH. Vi ste čuli jednu izjavu od dva člana Predsedništva /BiH/, drugu izjavu od trećeg člana Predsedništva. Sve je to isuviše komplikovano", rekao je Selaković za RTS.

On je istakao da je Srbija posvećena miru i stabilnosti i da će ga graditi mukotrpno i strpljivo kada je riječ o cijelom regionu.

Selaković je pozvao sve Srbe, gdje god to žele i mogu, da danas istaknu srpsku trobojku, da se ponose svojim srpskim rodom, svojom Srbijom i epublikom Srpskom, svojom prošlošću, da stvaraju u budućnost i ponosno potomstvo.

(Srna) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

A to

15.09.2021 07:29

Pa BH je prevarantska struktura, BH kao drzava to je Federacija BH. Sve ostalo su vjestacke nepriznate tvorevine za omogucenja prevara. Isto kao kad bi neka instutucija bilo koje drzave rekla, da je i ona status drzave. S druge strane RS jeste drzava, kao i Srpska, i ni jedna ne postoji da bi varali druge, na primjer Bosnjake ili ne znam neke tamo druge narode.

ODGOVORITE
Name

Stop

15.09.2021 07:38

Ma uzmite sebi ovog trećeg člana u Srbiju da vam muti vode da ovaj narod već jednom progleda.

ODGOVORITE
Name

Ma dajte

15.09.2021 10:42

Sve trojica su bedevije u BiH. Jedan ratni vodja, jedan prodan, jedan švercer. Ko da ih sluša i postuje?

Name

Nisu

15.09.2021 10:43

Ni druga dvojica ništa bolji od tog jednog. Corak na vrhu.