Најављена смјена и директора Центра за социјални рад

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је истакао и да су критике које је упутио ка овом јавном предузећу, односно, установи, а на основу чињеница наведених у извјештајима интерне и екстерне ревизије, у потпуности оправдане. Најављена је и смјена директора Центра за социјални рад.

Република Српска 14.09.2021 | 21:29
Најављена смјена и директора Центра за социјални рад

На данашњој сједници Скупштине града Бијељина разматрани су извјештаји о раду Водовода и канализације и Центар за социјални рад, који су били фризирани и уљепшани, те нису садржали кључне елементе.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је истакао и да су критике које је упутио ка овом јавном предузећу, односно, установи, а на основу чињеница наведених у извјештајима интерне и екстерне ревизије, у потпуности оправдане.

"Овакви резултати су се могли очекивати, с обзиром на то да ми је јединица за интерну ревизију указала на неправилности и евентуалне преваре, прије свега због екстремних одступања у буџетској потрошњи на позицији једнократних новчаних помоћи, за шта је доказ висока концентрација расхода у једном мјесецу. Прекорачење у броју корисника и прекорачење у износу дознака, уз накнадно реалоцирање 95% од првобитно одобрених средстава су показатељ таквог неодговорног пословања”, био је јасан Петровић.

Градоначелник Петровић је најавио да ће на наредној сједници скупштине тражити смјену  и директора Центра за социјални рад.

Говорећи о стању у „Водоводу и канализацији“, нагласио је да су утврђене бројне нерегуларности у раду, кршење Закона о јавним набавкама, те вишемилионска дуговања. Више од 100 закључених уговора ишло је преко директног споразума, што је примјер грубог кршења овог закона под руководством сада већ бившег директора“, додао је Петровић.

Након представљања одборницима и осталих детаља извјештаја екстерне и интерне ревизије, Петровић је најавио да ће бити настављено испитивање одговорности трошења средстава у јавним предузећима и установама.

Упркос чињеницама које је градоначелник Петровић изнио, скупштинска већина предвођена СНСД-ом, усвојила је оба извјештаја.

(БН) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Кукац

14.09.2021 21:20

Само напријед градоначелниче. Држите се предизборног обећања и биће све у реду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знам

15.09.2021 04:37

Ту у тим центрима су вам највеци лопови, и највеци неморал и корупција у читавој РС. Само им немојте допустити да се извуку са смјеном без да одговарају за свој нерад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

15.09.2021 08:36

Радити треба а не само одати ,прицати,обецавати смењивати. Имали несто конкретно ПРИВРЕДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

15.09.2021 09:44

Тако је само напријед. Накотило се нерадника на сваком кораку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У центру...

15.09.2021 12:48

У центру рада то су таква неотесана и некултурна багра без имало осјецања и одговорности. ( Цаст изузетцима). То је такво понасање без савјести и одговорности да је то залосно и није цудо сто се због такви све висе и висе социјалних слуцајева радја.... Људи једноставно нераде свој посао нити су у стању струцан савјет дат или се позабавит са озбиљним проблемима у насем друству....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.09.2021 18:32

Како ће радити, кад не знају. Већина је купила тј завршила приватне факултете. Толико су нерадници да ништа не могу завршити. Част изузецима, али их је врло мало. Све им тешко да одраде. Драшко очистити и центар. Толико је и ту јавашлука да има родитеља који не виђају дјецу уопште послије развода и то годинама.

Name

Ђилхоши

16.09.2021 15:42

Шта је са директорицом Центра за социјални рад Бања Лука? Толика површност, малограђанско понашање и безобразлук у једној особи. Полако ћеш ти опет истезати мишиће у теретани, багро приучена. Шта је са соц.радницима који манипулишу управним поступком? Све то треба казнити, посебно оне који су им то дозволили.

Name

Боки

15.09.2021 13:20

Господине, Петровић, свака част, одличан студент, одличан градоначелник, само напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Бања Лука

15.09.2021 14:50

Одлицан само сељак....