Najavljena smjena i direktora Centra za socijalni rad

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je istakao i da su kritike koje je uputio ka ovom javnom preduzeću, odnosno, ustanovi, a na osnovu činjenica navedenih u izvještajima interne i eksterne revizije, u potpunosti opravdane. Najavljena je i smjena direktora Centra za socijalni rad.

Republika Srpska 14.09.2021 | 21:29
Najavljena smjena i direktora Centra za socijalni rad

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina razmatrani su izvještaji o radu Vodovoda i kanalizacije i Centar za socijalni rad, koji su bili frizirani i uljepšani, te nisu sadržali ključne elemente.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je istakao i da su kritike koje je uputio ka ovom javnom preduzeću, odnosno, ustanovi, a na osnovu činjenica navedenih u izvještajima interne i eksterne revizije, u potpunosti opravdane.

"Ovakvi rezultati su se mogli očekivati, s obzirom na to da mi je jedinica za internu reviziju ukazala na nepravilnosti i eventualne prevare, prije svega zbog ekstremnih odstupanja u budžetskoj potrošnji na poziciji jednokratnih novčanih pomoći, za šta je dokaz visoka koncentracija rashoda u jednom mjesecu. Prekoračenje u broju korisnika i prekoračenje u iznosu doznaka, uz naknadno realociranje 95% od prvobitno odobrenih sredstava su pokazatelj takvog neodgovornog poslovanja”, bio je jasan Petrović.

Gradonačelnik Petrović je najavio da će na narednoj sjednici skupštine tražiti smjenu  i direktora Centra za socijalni rad.

Govoreći o stanju u „Vodovodu i kanalizaciji“, naglasio je da su utvrđene brojne neregularnosti u radu, kršenje Zakona o javnim nabavkama, te višemilionska dugovanja. Više od 100 zaključenih ugovora išlo je preko direktnog sporazuma, što je primjer grubog kršenja ovog zakona pod rukovodstvom sada već bivšeg direktora“, dodao je Petrović.

Nakon predstavljanja odbornicima i ostalih detalja izvještaja eksterne i interne revizije, Petrović je najavio da će biti nastavljeno ispitivanje odgovornosti trošenja sredstava u javnim preduzećima i ustanovama.

Uprkos činjenicama koje je gradonačelnik Petrović iznio, skupštinska većina predvođena SNSD-om, usvojila je oba izvještaja.

(BN) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Kukac

14.09.2021 21:20

Samo naprijed gradonačelniče. Držite se predizbornog obećanja i biće sve u redu.

ODGOVORITE
Name

Znam

15.09.2021 04:37

Tu u tim centrima su vam najveci lopovi, i najveci nemoral i korupcija u čitavoj RS. Samo im nemojte dopustiti da se izvuku sa smjenom bez da odgovaraju za svoj nerad

ODGOVORITE
Name

Srbin

15.09.2021 08:36

Raditi treba a ne samo odati ,pricati,obecavati smenjivati. Imali nesto konkretno PRIVREDA

ODGOVORITE
Name

Bravo

15.09.2021 09:44

Tako je samo naprijed. Nakotilo se neradnika na svakom koraku.

ODGOVORITE
Name

U centru...

15.09.2021 12:48

U centru rada to su takva neotesana i nekulturna bagra bez imalo osjecanja i odgovornosti. ( Cast izuzetcima). To je takvo ponasanje bez savjesti i odgovornosti da je to zalosno i nije cudo sto se zbog takvi sve vise i vise socijalnih slucajeva radja.... Ljudi jednostavno nerade svoj posao niti su u stanju strucan savjet dat ili se pozabavit sa ozbiljnim problemima u nasem drustvu....

ODGOVORITE
Name

Re

15.09.2021 18:32

Kako će raditi, kad ne znaju. Većina je kupila tj završila privatne fakultete. Toliko su neradnici da ništa ne mogu završiti. Čast izuzecima, ali ih je vrlo malo. Sve im teško da odrade. Draško očistiti i centar. Toliko je i tu javašluka da ima roditelja koji ne viđaju djecu uopšte poslije razvoda i to godinama.

Name

Ђилхоши

16.09.2021 15:42

Шта је са директорицом Центра за социјални рад Бања Лука? Толика површност, малограђанско понашање и безобразлук у једној особи. Полако ћеш ти опет истезати мишиће у теретани, багро приучена. Шта је са соц.радницима који манипулишу управним поступком? Све то треба казнити, посебно оне који су им то дозволили.

Name

Boki

15.09.2021 13:20

Gospodine, Petrović, svaka čast, odličan student, odličan gradonačelnik, samo naprijed.

ODGOVORITE
Name

Neso Banja Luka

15.09.2021 14:50

Odlican samo seljak....