УКЦ измијенио дискриминаторске услове тендера за изградњу онкологије

Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске наставља поступак додјеле уговора за пројектовање, изградњу и опремање објекта за пружање здравствене заштите обољелим од малигних болести, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 14.09.2021 | 12:38
УКЦ измијенио дискриминаторске услове тендера за изградњу онкологије

Након што је компанија „Арагоста Инвест“ Канцеларији за разматрање жалби БиХ упутила жалбу на међународни тендер који је УКЦ расписао, а који се тиче пројектовања, изградње и опремања онкологије, по принципу „кључ у руке“, поступак додјеле уговора је био обустављен.

ЦАПИТАЛ је објавио да је „Арагоста Инвест“ у жалби навела да је УКЦ, постављеним условима у 56 милиона КМ вриједном тендеру, прекршио Закон о јавним набавкама.

ИЗ УКЦ-а су данас обавијестили заинтересоване понуђаче да се поступак наставља те да је извршена измјена и допуна дијела тендерске документације.

С обзиром на то да се фирма „Арагоста Инвест“ жалила на услов из тендера да један привредни субјект, који има лиценцу за област грађења, треба да буде регистрован и за набавку медицинске опреме, што су сматрали немогућим, УКЦ је исправио тај дио тендера.

Сада је прописано да група понуђача заједно мора бити регистрована за све дјелатности које су предмет набавке.

Измјена се односи и на дио тендера којим се дефинише техничка и професионална способност понуђача, као и критеријуми на основу којих ће бити додијељен уговор.

УКЦ је тендер за пројектовање, изградњу и опремање објекта за пружање здравствене заштите обољелим од малигних болести расписао 5. августа ове године. Процијењена вриједност набавке је 56,3 милиона КМ са ПДВ-ом.

(Цапитал)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кап у мору

14.09.2021 10:49

Јавне набавке су зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медијске

14.09.2021 11:15

Дискриминације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лили

14.09.2021 12:25

Није само сменити треба и да кривицно одговара и да му се сва имовина одузме

ОДГОВОРИТЕ