UKC izmijenio diskriminatorske uslove tendera za izgradnju onkologije

Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske nastavlja postupak dodjele ugovora za projektovanje, izgradnju i opremanje objekta za pružanje zdravstvene zaštite oboljelim od malignih bolesti, saznaje portal CAPITAL.

Republika Srpska 14.09.2021 | 12:38
UKC izmijenio diskriminatorske uslove tendera za izgradnju onkologije

Nakon što je kompanija „Aragosta Invest“ Kancelariji za razmatranje žalbi BiH uputila žalbu na međunarodni tender koji je UKC raspisao, a koji se tiče projektovanja, izgradnje i opremanja onkologije, po principu „ključ u ruke“, postupak dodjele ugovora je bio obustavljen.

CAPITAL je objavio da je „Aragosta Invest“ u žalbi navela da je UKC, postavljenim uslovima u 56 miliona KM vrijednom tenderu, prekršio Zakon o javnim nabavkama.

IZ UKC-a su danas obavijestili zainteresovane ponuđače da se postupak nastavlja te da je izvršena izmjena i dopuna dijela tenderske dokumentacije.

S obzirom na to da se firma „Aragosta Invest“ žalila na uslov iz tendera da jedan privredni subjekt, koji ima licencu za oblast građenja, treba da bude registrovan i za nabavku medicinske opreme, što su smatrali nemogućim, UKC je ispravio taj dio tendera.

Sada je propisano da grupa ponuđača zajedno mora biti registrovana za sve djelatnosti koje su predmet nabavke.

Izmjena se odnosi i na dio tendera kojim se definiše tehnička i profesionalna sposobnost ponuđača, kao i kriterijumi na osnovu kojih će biti dodijeljen ugovor.

UKC je tender za projektovanje, izgradnju i opremanje objekta za pružanje zdravstvene zaštite oboljelim od malignih bolesti raspisao 5. avgusta ove godine. Procijenjena vrijednost nabavke je 56,3 miliona KM sa PDV-om.

(Capital)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kap u moru

14.09.2021 10:49

Javne nabavke su zlo.

ODGOVORITE
Name

Медијске

14.09.2021 11:15

Дискриминације.

ODGOVORITE
Name

Lili

14.09.2021 12:25

Nije samo smeniti treba i da krivicno odgovara i da mu se sva imovina oduzme

ODGOVORITE