Меркел допутовала у Тирану: Састанак с лидерима региона

Њемачка канцеларка Ангела Меркел допутовала је у званичну посјету Тирани, гдје ће се у оквиру опроштајне западнобалканске турнеје састати с високим званичницима те земље, али и лидерима региона, јавља Анадолу Агенцy (АА).

Регион 14.09.2021 | 12:15
Меркел допутовала у Тирану: Састанак с лидерима региона

Меркел је на Међународном аеродрому "Мајка Тереза" у Тирани дочекала министрица за европске и спољне послове Албаније Олта Xхацка.

Њемачка канцеларка се потом с делегацијом упутила према Палати бригада у главном граду Албаније, гдје ју је свечано дочекао премијер Еди Рама и остали албански званичници.

Рама и Меркел ће одржати састанак иза затворених врата, након чега је планиран сусрет делегација двију земаља током којег ће се разговарати о питањима економске политике и билатералним односима Албаније и Њемачке, али и о европском путу те балканске државе.

Меркел ће данас у Тирани одржати и билатерне састанке с шефовима Влада Косова, Сјеверне Македоније, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Након предвиђених састанака, премијер Албаније Еди Рама и њемачка канцеларка Ангела Меркел одржаће конференцију за новинаре.

У оквиру опроштајне посјете региону, Меркел је јуче боравила у Београду, гдје је разговарала с предсједником Србије Александром Вучићем.

(Анадолија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Е у Србији

14.09.2021 11:16

Била као код куће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Берлин 1945

14.09.2021 11:17

Албанија 2021. Напади на области Пољске. Напади на области Србије. Њемачка је данас уредна, али Албаније није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо је и

14.09.2021 11:18

Ваљда Тегелтија старији.

ОДГОВОРИТЕ