Помоћ из буџета за више удружења из невладиног сектора

Са представницима шест удружења невладиног сектора са подручја општине Шамац данас су у општинским просторијама потписани уговори о добијању финансијских средстава за пројекте које ће у оквиру својих активности реализовати у наредном периоду, што ће, како је истакао начелник општине, ићи на корист не само чланова удружења него и свих становника општине Шамац.

Република Српска 13.09.2021 | 18:28
Помоћ из буџета за више удружења из невладиног сектора

- Износ од 11.000 КМ, који је подијељен шест невладиних удружења у Шамцу нису једина финансијска средства која се овом сектору на подручју општине додјељују, нагласио је начелник ове локалне заједнице Ђорђе Милићевић.

“Ово је само дио средстава које додјељујемо на основу јавних позива за конкретне пројекте тих удружења. Њихово функционисање и рад додатно финансирамо из буџета општине Шамац. Износ средстава предвиђен за невладин сектор износи око 20.000 КМ, на годишњем нивоу. Имајући у виду величину општине, невладин сектор игра проактивну улогу организујући низ манифестација на корист општине Шамац, од оних најмлађег узраста па све до најстаријих становника општине”, наводи начелник Шамца.

Милићевић је нагласио да је последњих година ниво културних дешавања на подручју општине подигнут на значајно виши ниво.

“Захваљујући општини Шамац, ми смо добили донацију да покријемо трошкове нашег пројекта под називом “Наша мисао”. То је гласник историчара Клуба “Посавина” који се бави изучавањем историје, не само територије Шамца него иначе простора Посавине”, изјавила је Маја Видовић, из Клуба историчара “Посавина”, једних од оних којима су одобрена средства.

“Средства смо добили су за пројекат “Наше највеће богатство су дјеца” и усмјерићемо их на даљњи развој нашег Културно-умјетничког друштва и уложити, како у рад, тако и у даљу презентацију КУД-а “Посавина”, Црквина”, додаје Драгица Маринковић, КУД “Посавина”, Црквина.

Поред невладиног сектора, за подизање нивоа културних дешавања заслужан је и новоформирани општински Центар за културу, који организује низ манифестација као што су “Шамачко љето”, “Зимска чаролија” на ушћу, те обиљежавање значајних датума у историји српског народа подручју општине Шамац.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар