Pomoć iz budžeta za više udruženja iz nevladinog sektora

Sa predstavnicima šest udruženja nevladinog sektora sa područja opštine Šamac danas su u opštinskim prostorijama potpisani ugovori o dobijanju finansijskih sredstava za projekte koje će u okviru svojih aktivnosti realizovati u narednom periodu, što će, kako je istakao načelnik opštine, ići na korist ne samo članova udruženja nego i svih stanovnika opštine Šamac.

Republika Srpska 13.09.2021 | 18:28
Pomoć iz budžeta za više udruženja iz nevladinog sektora

- Iznos od 11.000 KM, koji je podijeljen šest nevladinih udruženja u Šamcu nisu jedina finansijska sredstva koja se ovom sektoru na području opštine dodjeljuju, naglasio je načelnik ove lokalne zajednice Đorđe Milićević.

“Ovo je samo dio sredstava koje dodjeljujemo na osnovu javnih poziva za konkretne projekte tih udruženja. Njihovo funkcionisanje i rad dodatno finansiramo iz budžeta opštine Šamac. Iznos sredstava predviđen za nevladin sektor iznosi oko 20.000 KM, na godišnjem nivou. Imajući u vidu veličinu opštine, nevladin sektor igra proaktivnu ulogu organizujući niz manifestacija na korist opštine Šamac, od onih najmlađeg uzrasta pa sve do najstarijih stanovnika opštine”, navodi načelnik Šamca.

Milićević je naglasio da je poslednjih godina nivo kulturnih dešavanja na području opštine podignut na značajno viši nivo.

“Zahvaljujući opštini Šamac, mi smo dobili donaciju da pokrijemo troškove našeg projekta pod nazivom “Naša misao”. To je glasnik istoričara Kluba “Posavina” koji se bavi izučavanjem istorije, ne samo teritorije Šamca nego inače prostora Posavine”, izjavila je Maja Vidović, iz Kluba istoričara “Posavina”, jednih od onih kojima su odobrena sredstva.

“Sredstva smo dobili su za projekat “Naše najveće bogatstvo su djeca” i usmjerićemo ih na daljnji razvoj našeg Kulturno-umjetničkog društva i uložiti, kako u rad, tako i u dalju prezentaciju KUD-a “Posavina”, Crkvina”, dodaje Dragica Marinković, KUD “Posavina”, Crkvina.

Pored nevladinog sektora, za podizanje nivoa kulturnih dešavanja zaslužan je i novoformirani opštinski Centar za kulturu, koji organizuje niz manifestacija kao što su “Šamačko ljeto”, “Zimska čarolija” na ušću, te obilježavanje značajnih datuma u istoriji srpskog naroda području opštine Šamac.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar