Кривична пријава против Ђукановића за изазивање мржње

Адвокат Здравко Ђукановић поднио је Вишем државном тужилаштву у Подгорици кривичну пријаву против предсједника Црне Горе Мила Ђукановића због изазивање националне, расне и вјерске мржње.

Регион 12.09.2021 | 14:42
Кривична пријава против Ђукановића за изазивање мржње

Ђукановић, који је бранилац бизнисмена Душка Кнежевића, навео да је црногорски предсједник у интервју загребачком "Јутарњем листу" назвао Српску православну цркву квазивјерском заједницом, а предсједника Србије Александра Вучића је упоредио са Хитлером и оптужио га да жели Косово без Албанаца и Црну Гору без Црногораца.

"Овакве нетачне, али опасне тврдње су", како је наведено, "усмјерене на изазивању мржње и нетрпељивости према српском народу, а имајући у виду функцију коју Ђукановић обавља као предсједник Црне Горе могу имати несагледиве посљедице".

"До сада је Ђукановић више пута пријављиван за квалификовани, тешки облик кривичног дјела изазивање националне, расне и вјерске мржње, али очигледно да је тужилаштво у Црној Гори и даље заробљено и да не реагује или не смије да реагује против њега", навео је Кнежевићев адвокат.

Он очекује да се Ђукановић, за кога је покренут опозив пред Скупштином Црне Горе, саслуша пред надлежним тужилаштвом, да се изјасни на све битне околности овог интервјуа и да се против њега покрене кривични поступак у којем ће се казнити по закону. 

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

40 Британских обавештајаца...

12.09.2021 15:41

Дон "мило" па не може се вјечно манипулусати и живјети на туђој муци, ево имаш брата "бају" у РС исти сте, само петљање, муљање, као ви сте Богом дани, без вас све ће пропасти и нестати, бла, бла, бла, доста вас је више огадили сте се и Богу и народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

12.09.2021 17:32

Овај мозда јесте лопов, али је господин за Бају

Name

Додиково

12.09.2021 17:36

Дјукановиц дефинитивно је ову пријаву оправдано добио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамиз

13.09.2021 02:53

Ђукановић је Велики Господин...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били

13.09.2021 12:59

Није Теби лако са таквом главом и очима. Ако у Ђукановићу видиш господина, спаса Ти нема!