Krivična prijava protiv Đukanovića za izazivanje mržnje

Advokat Zdravko Đukanović podnio je Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića zbog izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Region 12.09.2021 | 14:42
Krivična prijava protiv Đukanovića za izazivanje mržnje

Đukanović, koji je branilac biznismena Duška Kneževića, naveo da je crnogorski predsjednik u intervju zagrebačkom "Jutarnjem listu" nazvao Srpsku pravoslavnu crkvu kvazivjerskom zajednicom, a predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je uporedio sa Hitlerom i optužio ga da želi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca.

"Ovakve netačne, ali opasne tvrdnje su", kako je navedeno, "usmjerene na izazivanju mržnje i netrpeljivosti prema srpskom narodu, a imajući u vidu funkciju koju Đukanović obavlja kao predsjednik Crne Gore mogu imati nesagledive posljedice".

"Do sada je Đukanović više puta prijavljivan za kvalifikovani, teški oblik krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, ali očigledno da je tužilaštvo u Crnoj Gori i dalje zarobljeno i da ne reaguje ili ne smije da reaguje protiv njega", naveo je Kneževićev advokat.

On očekuje da se Đukanović, za koga je pokrenut opoziv pred Skupštinom Crne Gore, sasluša pred nadležnim tužilaštvom, da se izjasni na sve bitne okolnosti ovog intervjua i da se protiv njega pokrene krivični postupak u kojem će se kazniti po zakonu. 

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

40 Britanskih obaveštajaca...

12.09.2021 15:41

Don "milo" pa ne može se vječno manipulusati i živjeti na tuđoj muci, evo imaš brata "baju" u RS isti ste, samo petljanje, muljanje, kao vi ste Bogom dani, bez vas sve će propasti i nestati, bla, bla, bla, dosta vas je više ogadili ste se i Bogu i narodu!

ODGOVORITE
Name

Lola

12.09.2021 17:32

Ovaj mozda jeste lopov, ali je gospodin za Baju

Name

Dodikovo

12.09.2021 17:36

Djukanovic definitivno je ovu prijavu opravdano dobio.

ODGOVORITE
Name

Ramiz

13.09.2021 02:53

Đukanović je Veliki Gospodin...

ODGOVORITE
Name

Били

13.09.2021 12:59

Nije Tebi lako sa takvom glavom i očima. Ako u Đukanoviću vidiš gospodina, spasa Ti nema!