В. Британија: Неће бити уведени “Ковид пасоши”

Британски премијер Борис Џонсон саопштиће наредне седмице планове борбу против пандемије током зиме, те објавити да се одустаје од увођења “Ковид пасоша”, рекао је британски министар здравља Саџид Џавид.

Србија 12.09.2021 | 13:56
В. Британија: Неће бити уведени “Ковид пасоши”

Џонсон се нашао на удару критика унутар своје Конзервативне странке јер је подигао порезе ради рјешавања кризе у здравству и социјалној помоћи.

Аналитичари сматрају да Џонсон одлуком о одустајању планова за увођење пропусница или “Ковид пасоша” покушава да ублажи те критике упркос повећању броја заражених.

Џавид је истакао да не очекује да ће бити нових блокада и да пропуснице неће бити уведене у Енглеској и да се власти у одбрани од вируса више ослањају на вакцинацију и тестирање.

“Улазимо у јесен и зиму и премијер ће током седмице изнијети планове за борбу против Ковида-19 у наредним мјесецима и изнијећемо јасан став да програм вакцинације даје резултате”, нагласио је Џавид.

Он је не очекује увођење нових блокада, али да та мјера неће бити уклоњена са стола, те да администрација неће тражити пропуснице за присуствовање масовнијим догађајима.

У Британији је у протеклих неколико мјесеци у порасту број заражених коронавирусом након што су у јулу ублажене рестриктивне мјере.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар